Comisia Europeană vrea un SISTEM GLOBAL DE SUPRAVEGHERE și cenzurarea internetului sub pretextul pandemiei Covid

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Comisia Europeană și-a prezentat pe 15 iunie 2021 concluziile după un an și jumătate de pandemie de coronavirus cât și un set de măsuri de luat pe viitor. Printre acestea se numără implementarea unui „sistem global de supraveghere” și a unei abordări coordonate privind „combaterea prezentării de informații eronate și a dezinformării” – cu alte cuvinte, o acțiune de cenzurare a vocilor critice, care contrazic „știrile oficiale”. Demersuri similare au loc chiar în aceste zile în Statele Unite ale Americii.

Pentru că în România acest set de concluzii și direcții de acțiune a fost aproape trecut sub tăcere, ActiveNews vi-l prezintă integral:

„Comisia Europeană prezintă astăzi o comunicare referitoare la primele concluzii desprinse în urma pandemiei de COVID-19 în ultimele 18 luni și, pornind de la aceste concluzii, își propune să îmbunătățească acțiunile întreprinse la nivelul UE și la nivel național. Acest lucru va contribui la o mai bună anticipare a riscurilor la adresa sănătății publice și va îmbunătăți planificarea pentru situații neprevăzute, permițând obținerea unor reacții comune mai rapide și mai eficace la toate nivelurile.

Sunt prezentate zece concluzii care se concentrează asupra aspectelor de ameliorat și asupra acțiunilor care pot fi realizate mai bine în viitor. Cele zece concluzii nu sunt exhaustive, ci oferă o primă imagine de ansamblu asupra măsurilor care trebuie luate imediat în beneficiul tuturor europenilor:

  1. Detectarea mai rapidă și îmbunătățirea reacțiilor necesită o supraveghere sanitară temeinică la nivel mondial și un sistem european îmbunătățit de colectare a informațiilor cu privire la pandemii. UE ar trebui să joace un rol de motor al eforturilor de elaborare a unui nou sistem global de supraveghere, solid și bazat pe date comparabile. În 2021 va fi lansat un sistem european de colectare a informațiilor privind pandemiile nou și îmbunătățit.
  2. Punerea la dispoziție a unor avize științifice mai clare și mai coordonate ar facilita deciziile politice și comunicarea publică. Până la sfârșitul anului 2021, UE ar trebui să numească un epidemiolog-șef european și să instituie o structură de guvernanță corespunzătoare.
  3. O pregătire mai bună necesită investiții, control și revizuiri constante. Comisia Europeană ar trebui să elaboreze un raport anual privind stadiul pregătirii.
  4. Este necesar ca instrumentele de urgență să fie puse la dispoziție mai rapid și să fie mai ușor de activat. UE ar trebui să stabilească un cadru pentru activarea unei stări de urgență pandemică la nivelul UE și un set de instrumente pentru situații de criză.
  5. Măsurile coordonate ar trebui să devină un reflex pentru Europa. Uniunea Europeană a sănătății ar trebui să fie adoptată rapid, înainte de sfârșitul anului, iar coordonarea și metodele de lucru ar trebui consolidate între instituții.

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro