VIDEO Articole de lenjerie care i-au aparţinut împărătesei Sissi, scoase la licitaţie

Articole de lenjerie care i-au aparţinut împărătesei Elisabeta a Austriei, cunoscută sub numele de Sissi, vor fi puse marţi la vânzare de o casă de licitaţii din Munchen, informează agerpres.ro.

Casa de licitaţii Hermann Historica a stabilit preţul de pornire pentru ”cele trei piese de lenjerie din garderoba de vară” la 1.000 de euro (circa 1.220 de dolari). Casa de licitaţii a spus că obiectele de vestimentaţie datează din perioada 1870-1880 şi includ ”un set de lenjerie asortată şi un capot dintr-o pânză albă şi fină, precum şi o pereche de ciorapi lungi din bumbac”. În fotografiile date publicităţii de casa de licitaţii apare o bluză fără mâneci cu dantelă, iar ciorapii sunt decoraţi cu o mică broderie sub forma unei coroane de culoare roşie însoţită de literele ”E.S”.

Elisabeta de Bavaria s-a născut în 1837 şi a devenit soţia împăratului Austriei Franz Joseph I, din casa de Habsburg, care a domnit din 1848 până în 1916. Împărăteasa a murit în 1898. Împărăteasa Elisabeta a devenit o figură populară, în special în spaţiul germanofon, în urma unei serii de filme, realizate în anii 1950, care înfăţişează o versiune idealizată a vieţii acesteia.

Printre obiectele care i-au aparţinut împărătesei Elisabeta şi care vor fi scoase la licitaţie se numără rochii, o valiză de călătorie cu obiecte de lenjerie şi un divan aurit. O ”elegantă rochie de salon”, cu un preţ de pornire de 4.500 de euro, şi o ”pelerină neagră pentru dimineaţă”, din 1889, cu preţul de pornire 2.000 de euro, sunt afişate pe pagina de internet a casei de licitaţii.

După ce Rudolf, fiul împărătesei, s-a sinucis în 1889, se crede că împărăteasa s-a îmbrăcat apoi doar în negru.

Casa de licitaţii Hermann Historica a fost criticată cu alte ocazii pentru că a scos la vânzare suveniruri naziste.

 » Citește tot articolul pe www.Historia.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: