O tenismenă a fost arestată la Roland Garros. Ce acuzaţii îi aduc francezii

Jucătoarea de tenis Yana Sizikova, în vârstă de 26 de ani, a fost arestată, joi, de poliția franceză, chiar după ce a pierdut un meci la Roland Garros. Rusoaica ar fi implicată în mafia pariurilor sportive, fiind acuzată că a aranjat un meci de dublu în cadrul ediției 2020 a turneului de tenis, când a jucat împreună cu o americană împotriva a două românce.

Site-ul Digisport.ro notează că Yana Sizikova a fost arestată chiar după încheierea meciului din primul tur al probei de dublu, pe care rusoaica, alături de partenera sa, Ekaterina Alexandrova, l-a pierdut cu perechea Ajla Tomljanović și Storm Sanders, cu 1-6, 1-6.

Presa franceză scrie că jucătoarea de tenis a fost arestată din cauza unui meci disputat la ediția de anul trecut a turneului de tenis, în proba de dublu, și este acuzată de corupție sportivă activă și pasivă.

În 30 septembrie 2020, rusoaica, împreună cu americanca Madison Brengle, a jucat cu perechea Patricia Țig și Andreea Mitu, care a fost câștigată de românce cu 7-6, 6-4.

Sizikova este acuzată de blat, după ce a comis două duble greşeli şi nu a ajuns la o minge care părea ușor de returnat în timpul meciului. Procurorii francezi susţin că a existat un aranjament, după ce s-ar fi pariat sume uriaşe în game-ul al cincilea din actul secund al meciului. Sumele imense au fost pariate la scorul de 7-6, 2-2, pe serviciul lui Sizikova.

Cercetările au fost efectuate de Serviciul central pentru curse şi jocuri de noroc (SCCJ), notează Gsp.ro și au început încă de anul trecut.

Aflată pe locul 765 mondial la simplu, Yana Sizikova este prezentă în circuit mai ales la dublu, unde a cucerit singurul său titlu din carieră la Lausanne,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: