Și-a donat averea naturii: Miliardarul care deținea o companie faimoasă pe piața articolelor sportive „investește” în salvarea planetei

Miliardarul care deține retailerul de modă Patagonia, cunoscut producător de articole sportive, și-a donat compania unei organizații caritabile care luptă împotriva schimbărilor climatice.

Yvon Chouinard (83 de ani) a înființat brandul în 1973, iar acum și-a transferat proprietatea către o asociație al cărei unic acționar este Pământul, după cum a spus el.

„Dacă avem vreo speranță de a avea o planetă înfloritoare și peste 50 de ani, trebuie să facem tot ce putem cu resursele pe care le avem”, a declarat Chouinard, care a devenit renumit după ce a început cățărările alpine în Parcul Național Yosemite. El a creat primele echipamente care îi erau lui necesare, iar apoi a fondat compania care vinde produse utile montaniarzilor și activităților în aer liber.

Niciun ban din profitul Patagonia, estimat la circa 1,5 miliarde de dolari anual, nu va mai fi reinvestit în companie de-acum înainte. „În loc să extragem valoarea din natură și să o transformăm în bunăstarea noastră, folosim avuția Patagonia pentru a proteja sursa”, a spus el.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: