Apelul penibil al Alinei Gorghiu


Ce voce a ajuns Alina Gorghiu!? Cu părul ei îndreptat cu placa sau răsucit în colăcei, marea amoreză a junilor din PNL din perioada Bogdan Olteanu și Mișu Voicu a devenit imaginea reprezentativă și autorizată a PNL, intermediara și cureaua de transmisie de la Cotroceni a președintelui Klaus Iohannis.

Prin ea vin multe dintre sarcinile, indicațiile, reproșurile și ordinele care paralizează liberalii. Ea e omul personajului de teracotă din Dealul Cotrocenilor. Ultima răbufnire morală a cucoanei este de-a dreptul spectaculoasă. Tocmai se întîlnește cu părerea Bîrnei din Deal.

Iată ce transmite țării:

„Trebuie să arătăm că suntem Parlamentul unei țări europene! Ceea ce s-a petrecut în ședința de plen din 9 septembrie nu are voie să se mai repete vreodată. Așadar, am solicitat, printr-o adresă depusă la Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, o delimitare categorică și publică a tuturor partidelor politice din Parlamentul României față de AUR. Și sancționarea parlamentarilor implicați în agresiunea domnului Florin Roman, mandatat de către președintele Camerei Deputaților să îi preia atribuțiile la respectiva ședință. Doar așa vom stopa glorificarea violenței și a urii în Parlamentul României”.

Un popîndău mai scurt la minte s-a insinuat ca președinte la ședința Camerelor reunite și a provocat un tărăboi pe cinste. În loc de expulzarea acestuia din PNL, Alina Gorghiu cere parlamentarilor delimitarea de AUR. Să mori cu gura căscată la așa tupeu de prefăcută! Ea și ai săi trag la galere să scoată USR PLUS de la guvernare și să pună mîna pe ministerele cu bani și tot ea vrea pedepse pentru fraierii gălăgioși de la AUR pe mîna cărora și-au făcut treaba.

Nu avem suficiente date pentru a vă descrie riguros traseul politic, moral și profesional al noii Elena Udrea de pe lîngă președintele României. O anume jenă ne împiedică să purcedem la o asemenea incursiune biografică, deși tupeul și anvergura ieșirilor sale ne îmbie cu insistență să încercăm. Alina Gorghiu n-are memorie și nici măsură. După ridicola sa experiență juridică de arbitru la Camera de Comerț a României (arbitru la curtea liberalului Mișu Vlasov!?),cucoana pare tentată să se vadă și ministru al Justiției. Și nu-i exclus ca sensibilitățile și slăbiciunile lui Klaus Iohannis să o ajute, mai ales că ea a fost cadorisită pentru o vreme și cu rolul de președinte interimar al PNL. De ce n-ar fi și ea ministru al Justiției sau președinte al Senatului României într-o perioadă în care PNL-ul este pe cai mari și are toate șansele să facă cei mai mulți bani din istoria sa?

Pentru că prin imaginația Alinei Gorghiu aleargă mulți cai verzi pe pereți ar trebui să o readucem cu picioarele pe pămînt și să o așezăm pe un scaun ceva mai mic și mai pe măsură.


Alina Gorghiu, mare ”susținătoare a spiritului european”, este implicată pînă în gît în scoaterea USR PLUS de la guvernare și în menținerea lui Florin Vasilică Cîțu în funcția de premier. Ea și fostul ei soț Lucian Isar l-au adus în PNL pe Florin Cîțu, l-au plasat la Finanțe pentru a dirija împrumuturile nebune și consultanțele pentru creditare. Ea și Lucian Isar ar putea fi considerați responsabili pentru catastrofa de premier al României și pentru inducerea în eroare (împachetarea) președintelui Klaus Iohannis.

Chiar dacă formal au divorțat, Alina Gorghiu și Lucian Isar pot fi incluși între principalii făcători de cărți și de bani ai domniei lui Klaus Iohannis.


De ce au divorțat cei doi, în ciuda faptului că au pe numele lor doi copii? Prea cinstita ”coană Zoe” a preluat toate valorile din căsătoria cu Lucian Isar, trimis de Cîțu la Banca Europeană pentru Dezvoltare și numit consilier onorific. Lucian Isar, fost ”speculant pe monedă și expulzat de la o bancă a ajuns la Banca Feroviară, unde a făcut-o lată și de unde a fost dat afară. Isar a mai călătorit prin tot felul de instituții de stat hiper-bănoase din care a fost dat afară. Pe toate le-a dat în judecată, pe toate le-a tîrît în procese și cu aerul său de fante financiar s-a ales cu despăgubiri esențiale. Între cele mai mari a fost și o despăgubire de 500.000 de euro cîștigată împotriva Băncii Feroviare, pe care s-a grăbit să o încaseze înainte ca soluția să devină definitivă. În cele din urmă, după ce Lucian Isar a păpat banii, a pierdut procesul și a fost obligat să restituie suma de o jumătate de milion.


Și de aici începe noua afacere a familiei Isar – Alina Gorghiu. Formal, Lucian Isar a divorțat de Alina Gorghiu, toate bunurile și sumele sale rămînînd la prea cinstita susținătoare a președintelui Iohannis. Iar Isar, sărac lipit pămîntului, în ciuda sumelor uriașe pe care le învîrte, nu poate fie executat cu nimic.

Culmea ironiei, Isar nu poate fi executat nici măcar printr-o poprire din salariul său de 10.000 de lire sterline de la BERD, unde el lucrează ca director supleant în Consiliul de Administrație. De ce? Absurdul situației vine tot de la organizația europeană, prin care Isar se descurcă precum peștele în apă. Alba Bozo, Chief Counsel la BERD, trimite unei instanțe românești o adresă prin care explică de ce Lucian Isar nu poate fi chemat în judecată în România. Nu pentru că este funcționar BERD, ci pentru că are o datorie definitivă stabilită de o instanță românească înainte ca el să devină personaj oarecare sau important la BERD. Și de care restituire de o jumătate de milion de euro Lucian Isar și Alina Gorghiu fug ca Dracul de tămîie. Divorțul celor doi arată mai degrabă ca un truc ieftin folosit pentru evitarea unei executări silite. Ceea ce spune mult despre amîndoi.

Acest Alba Bozo de la Londra scrie în 1 iulie 2021 că ”In conformitate cu prevederile Acordului BERD și ale acordului RO, BERD, directorii și angajații săi beneficiază de anumite privilegii și imunități pe teritoriul României, inclusiv de imunitate în procese legale”.

Cine face gură pentru comportament european în parlament și în politică? O cucoană cu maximă și inexplicabilă influență asupra președintelui României și care participă discret la o jonglerie pentru evitarea unei datorii de o jumătate de milion de euro.


Nu mai rămîne decît o întrebare. Ce fel de tripletă alcătuiesc Iohannis – Cîțu – Alina Gorghiu cînd în spatele ei se mișcă în voie Lucian Isar? Și ce fel de greutate are Alina Gorghiu într-un PNL din ce în ce mai la cheremul unor personaje ca madam, ca Raluca Turcan și ca aproape toți ceilalți din banda politică transferată din funestul PDL?

Preluat: https://www.cotidianul.ro/apelul-penibil-al-alinei-gorghiu/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: