VIDEO Rochia de mireasă a prinţesei Diana, vedeta unei expoziţii dedicate designerilor familiei regale britanice

Voluminoasa rochie de mireasă, purtată de prinţesa Diana în ziua nunţii sale cu prinţul Charles, este vedeta unei expoziţii organizate la Londra şi dedicate designerilor preferaţi ai familiei regale a Marii Britanii, în care vor fi expuse şi câteva dintre cele mai cunoscute ţinute vestimentare ale reginei Elisabeta a II-a, informează agerpres.ro.

Ornată cu dantelă vintage, perle şi mii de paiete, rochia de mireasă a prinţesei Diana este expusă la Palatul Kensington într-o vitrină pe măsură, construită pentru a găzdui şi trena sa cu o lungime de 7,62 de metri, cea mai lungă utilizată vreodată în timpul unei căsătorii regale.

Atunci când au fost contactaţi telefonic de prinţesa Diana, stiliştii Elizabeth şi David Emanuel, care abia începuseră să fie cunoscuţi, au ştiut imediat că „era unul dintre acele momente stranii în care îţi dai seama că viaţa ta nu va mai fi niciodată la fel”, a dezvăluit creatoarea de modă într-o înregistrare video inclusă în această expoziţie.

Într-o secvenţă a nunţii regale devenită ulterior celebră, uriaşa trenă a prinţesei Diana a părut şifonată în momentul în care mireasa a ieşit din trăsura care a adus-o în faţa Catedrala Saint Paul din Londra, în 1981. Din fericire, cei doi stilişti erau prezenţi la faţa locului şi au putut să facă retuşurile necesare.

„Asta demonstrează că, deşi crezi că ai prevăzut totul, în ziua respectivă se întâmplă mereu câte ceva”, a declarat comisarul expoziţiei, Matthew Storey. „Era o rochie foarte amplă şi trăsura era foarte mică”, a reamintit el.

Expoziţia oferă vizitatorilor o idee despre activitatea susţinută depusă în spatele unei rochii de mireasă, prin intermediul unor fotografii ale croitoreselor care au lucrat la realizarea ei şi ale cheilor seifului în care rochia a fost depozitată în noaptea ce a precedat nunta regală.

 » Citește tot articolul pe www.Historia.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: