UB – intervenţii sistemice pentru integrarea persoanelor cu dizabilităţi în cadrul..

Universitatea din Bucureşti implementează o serie de măsuri în vederea incluziunii persoanelor cu dizabilităţi – studenţi, profesori şi personal administrativ -, prin intermediul proiectului intitulat „Educaţie incluzivă de calitate în cadrul comunităţii academice a Universităţii din Bucureşti, cu accent pe persoanele cu dizabilităţi”, finanţat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI).

Potrivit unui comunicat al instituţiei de învăţământ superior, în pregătirea anului universitar următor vor fi realizate lucrări de accesibilizare şi modernizare a infrastructurii de acces în spaţiile facultăţilor UB.

Totodată, vor fi făcute eforturi în vederea extinderii în facultăţi a sistemului de ghidaj cu tehnologie step-hear, pentru persoane cu deficienţe de vedere. Proiectul prevede şi intervenţii de accesibilizare a spaţiilor de învăţământ şi a celor locative destinate studenţilor cu dizabilităţi.

O dimensiune importantă vizează creşterea capacităţii universităţii de a oferi studenţilor cu dizabilităţi de vedere acces la informaţie şi educaţie de calitate prin intermediul tehnologiilor şi a componentelor software asistive achiziţionate.

De asemenea, începând cu anul universitar 2020 – 2021, Universitatea din Bucureşti va pune la dispoziţia studenţilor noi resurse educaţionale accesibilizate, adiţionale celor care există în momentul de faţă.

Studenţii cu dizabilităţi vor putea beneficia de sesiuni de consiliere,

 » Citește toată știrea pe AgerPres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: