România între digitalizare și educație

Distribuie acest articol!


    Atunci când vorbim de digitalizare, vorbim despre un mediu controlat deoarce calculatoarele funcționează după anumite reguli! Un calculator nu va face niciodată mai mult decât îi ceri! Programele rulează un set de reguli bine stabilite ce nu pot fi încălcate în comparație cu legile organice care pot fi ignorate de cei ce legiferează , dar se pot aplică uneori chiar și abuziv pentru alte categorii sociale.

    Digitalizarea ar avea efecte pozitive asupra economiei deoarece automatizarea lucrurilor ar conduce la reducerea aparatului bugetar considerabil, o masă electorală esențială pentru partidele din ultimii 31 de ani care au jefuit bugetul! Din păcate, asta ar reprezenta a două problema în momentul de față!

    Că să poți să digitalizezi România ai nevoie în primul rând de oameni educați! Un examen pe care România îl pică fără ezitare. La noi încă se mai aplică modelul de învățământ sovietic! O catastrofă psiho-socială deoarece dinamică lucrurilor este cu totul diferită în prezent.

    “Toți copiii sunt artiști! Problema este cum să rămâi artist după ce crești.”, spunea Pablo Picasso!  

    Avem nevoie de o educație ce trebuie să pună în valoare individul și calitățile particulare ale acestuia pentru a putea face față erei în care trăim. Lipsa resurselor tehnologice reprezintă o mare problema atunci când vorbim de educația online ceea ce amplifică eșecul unei generații. Un studiu realizat de Salvați Copiii România în 2020 arată că 28% dintre copiii români nu dețîn parțial sau în totalitate resursele necesare ale acestui tip de învățământ, ceea ce produce abandon școlar masiv.

    Chiar și așa cunoașterea reprezintă un proces continuu în dezvoltarea individului! Haideți să nu ne oprim la juniori deoarece tehnologia este pentru toți. Un studiu realizat de Eurostat arată că 60% dintre românii din orașe nu au cunoștințe de baza în folosirea calculatorului iar în mediul rural 79% dintre ei nu știu să folosească calculatorul! Trebuie și aceștia educați în această direcție? Cu siguranță! Situația este dramatică în prezent, iar România este într-o era pe care nu o înțelege deloc. 

    “Scopul educației este de a înlocui o minte goală cu o minte deschisă.” – Malcolm Forbes


    Distribuie acest articol!