Crește numărul pacienților cu sechele după COVID. Beatrice Mahler: Complicațiile sunt diverse

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta”, a declarat la Digi24 că presiunea pe secția COVID a scăzut și că acest lucru va permite deschiderea unui compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare după boală. Presiunea la internare pentru aceștia este extrem de mare în prezent, a spus medicul.

Beatrice Mahler a spus că secția COVID-19 a Institutului nu este ocupată la capacitate maximă de aproximativ două săptămâni, fiind aproximativ 50 de pacienți în secția cu 80 de paturi. Două treimi au forme severe, în condițiile în care în perioada de vârf a ultimului val, 90% aveau forme severe.

„Această scădere a numărului de cazuri ne permite să reorganizăm secția COVID și, sper eu de mâine (joi –  n.r.), să putem deschide un compartiment pentru pacienții care au nevoie de reabilitare post-COVID, pentru că presiunea la internare pentru acești pacienți și pacienții cu boli cronice este extrem de mare în acest moment.

Este nevoie de reevaluare la pacientul post COVID nu doar din perspectiva afectării pulmonare. Complicațiile pe care le presupune sindromul sunt extrem de diversificate, pacienții au nevoie de consult cardiologic, de consiliere psihologică, pentru că trecerea prin această boală produce o traumă extrem de importantă nu doar prin spitalizarea îndelungată, ci și prin sechelele pe care le lasă și care nu îți permit reluarea activității de dinainte de boală. Această modificare a stării de sănătate este extrem de greu de acceptat pentru că se produce brusc și practic impactul emoțional este dificil de trecut de către pacient„, a declarat medicul.

În legătură cu relaxările anunțate, Mahler a atras atenția că scăderea numărului de cazuri se datorează nu doar restricțiilor respectate, ci și vaccinării: „Vaccinarea, cel puțin în orașele mari, are un impact direct asupra numărului de cazuri. Observăm în București o scădere importantă.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: