Primarul Fritz, BND, SPIONAJ și vânătoarea de vrăjitoare – CRITICII.RO

Primarul Timișoarei, Dominic Samuel Fritz, ca orice userist care se respectă fuge de întrebările jurnaliștilor neaserviți partidului din care face parte. Fritz inoculează alegătorilor săi ideea că el luptă cu mafia și că acesta este anul curățeniei. Vorbim de o luptă imaginară special creată la nivel mental în spațiul public pentru a manipula masele. Acesată tactică o putem întâlni la Clotilde Armand și alți lideri ai USR-PLUS.

USR-PLUS și-a păcălit electoratul cu mesajele, ”fără penalii în funcții publice”, ”jos corupții”, ”fără securiști”, dar culmea odată ajunși la putere useriștii s-au dovedit iubitori de penali, securiști, corupți și chiar unii dintre ei fiind fii ai securiștilor pe care îi blamau.

Dominic Samuel Fritz în lupta cu ”vrăjitoarele”, adică jurnaliștii incomozi, ne aruncă pe Facebook povești cu James Bond, vrăjitoare și atacuri murdare.

Păi domnule primar al Timișoarei, Dominic Fritz, dacă nu aveați nimic de ascuns de ce nu ne-ați răspuns la întrebări timp de trei săptămâni și v-am invitat și în direct la o televiziune națională, la o oră de maximă audiență, să discutăm despre trecutul dumneavoastră și golurile din CV.

Nu știu cum de aveți tupeul să ne acuzați de faptul că facem atacuri murdare când noi am încercat în repetate rânduri să discutăm cu dumneavoastră, însă ne-am lovit de acea echipă numeroasă de habarniști de la comunicare a USR-PLUS Timișoara. E ușor să răspunzi pe Facebook cu invective, în loc să avem o dezbatere publică ca într-o țară civilizată.

Aveți impresia că România e o țară bananieră unde vă puteți face toți de cap fără a fi întrebați de sănătate?

Obscur este trecutul duneavoastră domnule primar al Timișoarei, Dominic Samuel Fritz.

Vânătoarea de vrăjitoare – răspunsul fără răspunsuri al lui Dominic Fritz

În Evul Mediu, când o femeie era suspectată de vrăjitorie, era legată și aruncată în apă. Dacă se îneca, era considerată inocentă, Dumnezeu s-o odihnească, iar dacă reușea să rămână în viață, era dovadă că avea un pact cu diavolul și era condamnată la moarte. Cum te aperi împotriva unor acuzații că ești spion?

„Nu sunt spion” ar fi ceva ce un spion ar spune. Din experiența mea de până acum din politică și administrație, testul pentru vrăjitorie și spionaj în secolul 21 nu e cu mult diferit cu cel de acum 700 ani. Dacă cumva supraviețuiești falsurilor și atacurilor murdare, trebuie să ai ceva în spate, serviciile, de toate felurile, Soros&BillGates, un pact cu diavolul, pentru că, se știe bine, cu muncă, adevăr și entuziasm nu ajungi departe, nu-i așa? Nu am stofă de James Bond.

Roșesc imediat când spun o minciună, iar în puținele dăți în viața mea, în studenție, când am călătorit fără bilet, m-am dat jos după câteva stații pentru că nu suportam tensiunea. Nu aș fi un bun spion tocmai pentru că am claritate morală.Sunt un om curajos doar atunci când lupta mea este bazată pe adevăr.

Mă gândesc că dacă guvernul german ar fi fost preocupat să ajungă la secretele geopolitice și geostrategice planetare din Primăria Timișoara, ar fi găsit o cale mai discretă decât să trimită un neamț get-beget să câștige o bătălie improbabilă pentru un mandat de primar.GIZ, agenția de dezvoltare a guvernului German la care mi-am început cariera, are peste 22.000 angajați în 120 țări și un buget anual de peste 3 miliarde de euro. Contribuie la o mai bună educație pentru 8,7 milioane de elevi în lume, a construit un sistem de asigurare medicală pentru 500 milioane de indieni, susține proiecte pentru mici agricultori în Africa sau pentru reformarea sistemelor de energie în Asia.

Reabilitarea centrului istoric din Sibiu și a Pieței Unirii din Timișoara au făcut parte din proiecte implementate de GIZ (atunci GTZ) în anii înainte de aderare la UE.

Sunt mândru că am lucrat cu ei. Sunt și mândru de toate atacurile și fake news-urile care se aruncă spre noi, pentru că îmi arată că suntem pe drumul cel bun. Am început curățenia, temeinic, prin toate hârtiile și toate cotloane. Nu poți să construiești solid pe incompetență, risipă din banii publici, inerție. De aceea dedic acest an curățeniei: în finanțele primăriei, în managementul societăților din subordine, în primărie și în oraș.

Mai sunt foarte multe de făcut. Dar deja am stârnit un mușuroi de interese. Toți cei care speră că o să mă oprească vor avea nevoie de multă răbdare, pentru că abia am început lupta pentru o administrație curată și performantă care să fie în slujba timișorenilor. Nu e vrăjitorie. E normalitate. #anulcurateniei

Matei Alexandru

 » articolul original poate fi citit pe www.CRITICII.RO