Minciuna doarme în pat la Cîțu Vasilică-editorial de Cornel Nistorescu


Mă consider ținta unei diversiuni. A unei minciuni grosolane. A unei înșelătorii puse la cale de un prost cu tupeu. În spitale, la secțiile de reanimare și terapie intensivă nu mai sunt locuri. Numărul copiilor contaminați crește. Numărul morților, așijderea. Starea de neîncredere a populației se mărește. Numărul contaminaților, așa hoțește cum este el ținut, dă semne de creștere. Și caricaturalul nostru premier iese la rampă și zice:

(VIDEO) Cîţu promite marea cu sarea: De la 1 iunie

”Voi anunţa constituirea unui comitet interministerial, prin decizia premierului,sub coordonarea premierului, care să asigure, de la 1 iunie, revenirea la normalitate a României. Vom începe, de fapt, acesta este primul jalon, primul milestone, prima bornă pe care o punem pentru a ne gândi la revenirea la normalitate şi am să vă explic la ce mă refer”.

Asta se numește golănie politică și lipsă de respect față de populația care îți plătește salariul. În loc să anunțe starea dramatică pe care o traversează și eventuale măsuri, el se scarpină în puful rar de pe creștet și lansează o ipoteză bazată pe scărpinat. Nu-i decît o amăgire cu Paștele Cailor! Aparatul de măsură, ascuns pe chelia sa în extindere, l-a avertizat că, de la 1 iunie anul curent, începe revenirea la normalitate. A! Pînă atunci continuă adîncirea în dezastru. De pe 1 iunie, o luăm înapoi, spre buza prăpastiei ca, pe 13 iunie, să fim chiar pe margine ei, în așa fel încît meciurile Campionatului European programat să se desfășoare și la București să poată avea loc.

După „Operațiunea Sparaghelul 2020” vine „Operațiunea Fotbal – 2021”

Pe neașteptate, cînd toate semnalele sunt alarmante, premierul s-a grăbit să ne ofere o porție de amăgiri și iluzii:

Ați văzut că se poate să sărbătorești Paștele şi în această perioadă. Am avut deja exemple de două culte care au reuşit să facă acest lucru. Sunt sigur că aşa va rămâne şi în perioada următoare. Aceste măsuri le-am luat după ce am discutat cu mai mulţi factori de decizie şi se vede că avem deja rezultate, în sensul că mă uit, de exemplu, la evoluţia zilnică a cazurilor şi dacă mă uit la o medie mobilă, avem un platou, care se menţine de aproape o săptămână“.

El este singurul care deține informațiile unei îmbunătățiri spectaculoase.”Bucureştiul a atins un maxim acum câteva zile şi de atunci scade uşor.Vă spun aceste lucruri pentru a vă cere în continuare să aveţi răbdare. Măsurile pe care le-am luat funcţionează, dau rezultate şi, după cum vedeţi, ne uităm zilnic la date. Avem aceste rezultate, care arată clar că situaţia epidemiologică a ajuns la un platou, aşteptăm o îmbunătăţire, dar nu se poate îmbunătăţi situaţia fără să păstrăm ceea ce avem acum”.

Cîțu Vasilică și Klaus Iohannis se cred pe un platou! Platou montan sau platou de brînzeturi. În niciun caz de stabilitate sanitară, economică și socială!


Revenirea la normalitate de la 1 iunie este o formă de iresponsabilitate politică. Vorbele goale, aruncate pe toate canalele de media (plătite la greu să difuzeze toate prostiile guvernului), mai pun un strop de speranță în sufletele celor încercați de aceste vremuri. Atît!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/minciuna-doarme-in-pat-la-citu-vasilica/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: