Evreii din Germania, subiect de evenimente destinate elevilor, studenților, profesorilor și publicului larg din România și străinătate

În acest an se împlinesc 1.700 de ani de existență a comunității evreiești pe teritoriul de astăzi al Germaniei. Pentru a marca această ocazie, guvernul de la Berlin susține, în mai multe state europene, câteva sute de proiecte care relevă amprenta profundă a culturii și civilizației evreiești asupra societății și spațiului cultural german. 

Unul dintre aceste proiecte, intitulat „1.700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania”, este organizat de Ambasada Germaniei, împreună cu Ambasada României la Berlin și, respectiv, Ambasada Israelului la București. Celor trei reprezentanțe diplomatice li se adaugă Fundația Magna Cum Laude Reut, Fundația Reut și Complexul Educațional Laude-Reut, una dintre cele mai vechi și mai cunoscute instituții private de învățământ din țara noastră.

Această serie de evenimente culturale de elită se va bucura de invitați de prestigiu: diplomați, personalități culturale de prim rang și artiști din Germania și România. De asemenea, sunt așteptați să participe elevi și cadre didactice ale unor mari universități și licee publice și private din România, Germania și Israel. Participarea este gratuită, iar înscrierile sunt deschise pentru toți iubitorii de istorie, cultură și artă. Aceștia sunt așteptați să se înscrie cu numele, datele de contact și profesia la adresa: [email protected].

Pe lângă ocazia de a afla detalii extraordinare despre contribuția evreilor la istoria și cultura germană, participanții la eveniment își vor putea trece numele, printr-un mesaj, în cartea de mărturii a evenimentului, ce va fi lansată în cadrul recepției de final. De asemenea, aceștia vor primi cartea în format fizic, cu titlu gratuit.

Calendarul conferințelor online

Seria evenimentelor va fi deschisă pe data de 11 mai, printr-un program de muzică și teatru cu creații ale unor muzicieni și autori evreo-germani, însoțit de prezentarea unor momente și monumente istorice din Germania. Programul muzical va fi susținut de Orchestra Metropolitană București,

 » Citește tot articolul pe www.Historia.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: