Dominic Fritz spion al BND? Primarul Timișoarei a lucrat la GiZ GMBH, agenția paravan a spionajului german – CRITICII.RO

Primarul Dominic Samuel Fritz a devenit un star pe rețelele de socializare și UM24 chiar l-au anunțat ca un înlocuitor al președintelui Klaus Iohannis la următoarele alegeri.

Timișoara a reprezentat doar un cap de pod pentru un salt mai mare și anume lansarea sa ca viitor candidat la funcția de președinte al României. Dominic Fritz este omniprezent pe rețelele de socializare și în mass-media, fapt ce denotă că i se face lobby pentru desemnarea sa de către USR-PLUS la candidatura pentru funcția de șef al statului. Barna și Cioloș sunt praf la capitolul imagine și asta s-a observat de fiecare dată când au candidat.

Ce spune Fritz despre eventuala sa candidatură?

„În viața mea nu exclud nimic și până acum mi-a prins bine. Dacă m-ați fi întrebat acum 3 ani dacă am de gând să candidez la Primăria Timișoara, aș fi spus că nu, că prioritatea mea este să fac jobul pe care îl fac acum, dar nici n-am exclus. Asta nu înseamnă că mă gândesc la așa ceva”, a răspuns primarul ales al Timișoarei.

Fritz susținut de fostul să șef, președintele Germaniei Horst Kohler

Cine este de fapt misteriosul Dominic Fritz?

Am încercat să luăm legătura cu primarul Dominic Fritz, dar de fiecare dată ne-am lovit de refuzuri din partea echipei sale de comunicare și a celor de la Primăria Timișoara sub spectrul GDPR.

Pentru că Dominic Fritz nu a dorit să ne răspundă, o să încercăm să răspundem noi la întrebările extrem de pertinente pentru un primar, posibil candidat la funcția de președinte al României.

Solicitare informații publice

Bună ziua,

În baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, vă rugăm să ne transmiteți lămuriri în următoarele situații:

Întrebări adresate dl. primar al municipiului Timișoara, Dominic Samuel Fritz:

1. Dl. primar poate dovedi că are o diplomă de master în științe politice și management public de la Fundația Academiei Naționale Germane, la Universitatea din Konstanz (Germania)?

Echipa noastră a făcut verificări și am descoperit că nu există Fundația Academiei Naționale Germane. Acest curs pentru științe politice și management public există la Universitatea din Konstanz Germania, dar nu și acea fundație. Poate ne lămurește dl. Fritz și ne prezintă și nouă jurnaliștilor o diplomă de master, pentru că am observat mai multe cazuri în cadrul USR-PLUS personaje cu studii dubioase sau care nu existau în realitate(Allen Coliban).

2. În perioada cât dl. primar Dominic Samuel Fritz a lucrat pentru GIZ Gmbh a avut legături cu Bundeswehr? Dominic Fritz a făcut rapoarte pentru Bundeswehr cât a lucrat în cadrul companiei?

„GIZ lucrează cu Ministerul Federal al Apărării (BMVg) în domeniul cooperării internaționale germane. În iunie 2011, Ministerul și GIZ au semnat un acord de cooperare care reglementează și instituționalizează colaborarea dintre Bundeswehr și GIZ în contextul măsurilor de consolidare a păcii și de stabilizare în țările partenere. Această colaborare a fost consolidată în 2014 printr-un acord între GIZ și Colegiul de Comandă și Stat Major al Bundeswehr.”, se arată pe site-ul companiei despre colaborarea sa cu armata germană în cadrul misiunilor internaționale.

Noi l-am întrebat pe domnul primar dacă a făcut rapoarte pentru Bunswehr în periada cât a lucrat la GIZ, având în vedere contractul de colaborare dintre ministerul german al Apărării și compania la care acesta lucra.

3. Ce legături a avut Dominic Fritz cu Bundesnachrichtendienst(BND) în perioada cât a lucrat pentru GIZ Gmbh?

În cv-ul său, Dominic Fritz, figurează ca fost angajat al companiei GIZ GMBH cunoscută ca un paravan pentru spionajul german, conform documnetelor oficiale ale Bundestag(Parlamentul German).

Heike Hansel, politician german și membru în Bundestag, la acea dată, apare întrun raport al DIP în care întreabă Guvernul dacă avea cunoștință de faptul că BND folosește GIZ gMBH drept paravan pentru ași desfășura activitățile de spionaj extern. Mai mulți spioni germani angajați GIZ GMBH au fost deconspirați în Pakistan, fapt ce a declanșat un scandal diplomatic.

„Știa guvernul federal că angajații Serviciului Federal de Informații (BND) sub paravanul German Society for International Cooperation (GIZ) GmbH în Pakistan fac spionaj în străinătate? Cum poate fi catalogată această abordare?

Răspunsul ministrului federal pentru sarcini speciale și al șefului al Cancelariei Federale;

Agenții pentru serviciile de informații ai guvernului federal, Ronald Pofalla din 8 februarie 2012

„După o examinare detaliată de către guvernul federal, se stabilește că angajații înregistrați diplomatic nu sunt luați în considerare ca angajați ai Societății germane pentru cooperare internațională (GIZ) GmbH.”

4. Dl. primar Dominic Samuel Fritz este spion activ al Bundesnachrichtendienst(BND)?

”Îmi plac filmele cu spioni!”, este singurul răspuns oferit jurnaliștilor de către Dominic Fritz.

5. Dl. primar a lucrat pentru dl. Horst Köhler. Dl. Dominic Fritz comunica cu acesta în limba română?

Fostul președinte german Horst Kohler este vorbitor de limbă română, familia sa provenind din România. Poate așa dl. Dominic Samuel Fritz și-a exersat calitățile lingvistice românești. S-au poate chiar familia sa provine din România și noi nu știm din cauza secretomaniei domnului primar pe această temă.

6. De ce dl. primar și-a ascuns numele real în timpul campaniei electorale pentru Primăria Timișoara?

O altă întrebare interesantă la care Dominic Fritz nu a răspuns. Dacă nu scria un cunoscut ziar german despre dânsul că îl mai cheamă și Samuel, noi muritorii de rând habar nu aveam. În plus celebrul ziar german spune că Dominic Fritz are și origini evreiești, un alt lucru pe care acesta nu a dorit să îl comunice.

7. Potrivit datelor publice dl. Dominic Samuel Fritz a investit 111.000 lei. Cine i-a oferit acești bani dl. Fritz, pentru că dumnealui a fost șomer înainte de a ocupa funcția de primar?

Dl. Dominic Fritz era șomer însă a investit sume impresionante de bani în campania electorală,

 » articolul original poate fi citit pe www.CRITICII.RO