Doctoratul fals rămîne monument istoric


Încă una lată de tot, ca o piatră de moară peste evoluția țării noastre. Curtea Constituțională a României, prin înțelepții și doctorii care o compun, a decis că doctoratele, fie ele și plagiate, dacă au produs efecte rămîn doctorate. Adică bune și valabile!

Înțelepții, mai toți doctori și necercetați la operă, de la Curtea Constituțională a României au cugetat îndelung, s-au scărpinat insistent la propriile diplome de doctor, la cultură și la interese și au hotărît un lucru care are consecințe catastrofale pentru cultura, educația, știința și civilizația românească. Au decis că o diplomă de doctor în științe obținută pe baza unei teze de doctorat plagiată nu poate fi anulată decît dacă aceasta nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte. Iată cum sună un comunicat de presă al CCR pe seama deciziei în curs de scriere:

„A admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că dispozițiile art.170 alin.(1) lit.b) din Legea educației naționale nr.1/2011 sunt constituționale în măsura în care se referă la retragerea titlului de doctor care nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”. (Comunicat de presă al CCR)

Doctorate și panarame

Sal’tare taică și noroc! Fals, cu un conținut furat, încropit, tembel, ca o umbrelă intelectuală pentru un netot, dacă a fost semnată de ministru și pe baza ei, omul a obținut bani și funcții rămîne așa cum a fost. O lucrare plagiată, dar valabilă. Adică un furt intelectual care ajută un hoț să se cațere pe o funcție importantă și să ia niște bani în plus. Și să poată avea o influență mai mică sau mai mare, atunci cînd se iau decizii în domeniul lui.

Legea 170 a Educației prevede că titlul de doctor poate fi retras, dar CCR o învîrte ca la Ploiești și anunță că retragerea poate avea loc numai înainte de a produce efecte juridice. Adică, într-un interval extrem de scurt. De la susținerea tezei pînă la semnarea diplomei și prezentarea ei la biroul de resurse umane de serviciul impostorului. CCR nu zice că un fals este bun. Zice că un furt este furt dacă este prins între examenul susținut la școala doctorală și promovarea insului sau primul salariu al impostorului. Precizarea este absolut șmecheră. Nu validează definitiv o hoție, dar o salvează și o face aproape imposibil de prins. De ce? Pînă acum, în țara noastră, doar o jurnalistă s-a ocupat de fraudele intelectuale. Nici ea n-a izbutit în toate cazurile.

Bravo, Emilia Șercan!

Nici dușmanii, nici specialiștii și nici jurnaliștii nu au timp să descopere și să demonstreze o fraudă doctorală. Accesul la lucrarea de doctorat este atît de greoi încît pînă ajunge să o citească un interesat, doctorul impostor a păpat banii, a ajuns profesor sau ministru și se pregătește de pensie.

Lucrătura este tipic românească. Nu validează teoretic hoția, dar o salvează și o consacră pentru toate cazurile de pînă acum pentru simplul motiv că acestea au produs efecte juridice. Adică, au devenit teze de doctorat valabile, chit că ele sunt copiate, furate sau pur și simplu cretine. Îmbogățesc cunoașterea cît un rahat de muscă!

România educată rămâne cu „doctorii“ pe cap

Prin această decizie a CCR, gîndită de doctori în științe cu lucrări necercetate (din care unele nu reprezintă nici o contribuție la ceva), se rezolvă miile de furturi și pîrțuri intelectuale comise dezinvolt de prin 1980 și pînă astăzi, dar mai ales după 1990. A fost o perioadă în care diplomele de doctorat au zburat peste România ca stolurile de lăcuste. Numai resemnații nu au pescuit cîte una. Cu ele, mai toată elita românească a devenit una contrafăcută și păguboasă pentru viitorul țării și pentru starea societății. Doctoratele acestea de doi lei fac parte din cauzele dezastrului de acum. S-ar zvârcoli în mormînt academicienii din interbelic, arestați de comuniști și trimiși în pușcării și îngropați de vii, dacă ar vedea că primele valuri de oameni liberi au venit cu o veritabilă turmă de falsificatori și impostori neșcoliți.

Acum, „doctorii de ocazie” sunt specialiștii cu patalama ai țării noastre. Cu ei am dat o forță de beton la o producție intelectuală de rahat și cu ea am ramforsat zidurile unei societăți care se clatină și care produce mai departe sfertodocți.

Art. 170 al Legii prevede:

(1) În cazul nerespectării standardelor de calitate sau de etică profesională, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, pe baza unor rapoarte externe de evaluare, întocmite, după caz, de CNATDCU, de CNCS, de Consiliul de etică şi management universitar sau de Consiliul Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice, Dezvoltării Tehnologice şi Inovării, poate lua următoarele măsuri, alternativ sau simultan:

a) retragerea calităţii de conducător de doctorat;

b) retragerea titlului de doctor;

c) retragerea acreditării şcolii doctorale, ceea ce implică retragerea dreptului şcolii doctorale de a organiza concurs de admitere pentru selectarea de noi

Preluat: https://www.cotidianul.ro/doctoratul-fals-ramine-monument-istoric/

Lasă un răspuns