Dispută între descendenţii monarhiei italiane după ce Victor Emanuel de Savoia a numit-o „regină” pe nepoata sa

O dispută aprigă privind o coroană imaginară a început în familia ultimului rege al Italiei, după ce fiul acestuia, Victor Emanuel de Savoia, a emis un decret prin care îşi numeşte nepoata regină, relatează adevarul.ro.

În acest decret din 2019, ducele de Savoia şi prinţul de Napoli anunţă un amendament al legislaţiei medievale privind succesiunea care stipulează că doar descendenţii de gen masculini pot accede la tron. Astfel, la împlinirea vârstei de 16 ani, Victoria Cristina Chiara Adelaide, devenea regină a Italiei. Victoria are acum 17 ani, locuieşte la Paris cu mama şi sora sa şi este influecerinţă cu un număr în creştere de urmăritori pe Instagram. Vestea a fost primită cu încântare şi de tatăl său, vedetă de televiziune şi producător, care locuieşte la Monte Carlo, Monaco.

Dar a declanşat ostilităţi vechi cu o altă ramură a familiei regale care a reacţionat vehement. „Complet nelegitim”, a izbucnit prinţul Aimone di Savoia Aosta, un văr şi rival la tron, director la o filmă de anvelope din Moscova. Lucrurile au degenerat până la invocarea unor presupuse comitete nobiliare. Între timp, regina Victoria are o ascensiune galopantă pe Instagram. Coroana e imaginară, dar nu şi statutul social. Monarhia a fost abolită în Italia acum 75 de ani după susţinerea dezastruoasă acordată lui Mussolini: italienilor nu le pasă câtuşi de puţin de monarhie şi nu o vor instaurată din nou, scrie New York Times. „Niciodată să nu spui niciodată”,spune Emanuel Filiberto, o vedetă cunoscută de televiziune ce se pretinde prinţ al Veneţiei – aşa şi-a numit de altfel şi restaurantul din Los Angeles, fostă caravană fast food. Chiar dacă nu vorbim de o revenire prea curând a monarhiei, nu sunt băieţi în familie, în timp ce Casa regală are neapărată nevoie de un suveran în fruntea ordinelor sale istorice,spune el.

 » Citește tot articolul pe www.Historia.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: