Cîțu și remanierea prostului


Vasilică Cîțu, cel mai gălăgios, dar și cel mai șters om din stat, încearcă să rămînă în atenție cu tot soiul de idei și declarații, de inițiative menite mai degrabă să facă valuri decît să schimbe situația. Declarațiile sale aproape zilnice, în loc să-i aducă popularitate, îl fac din ce în ce mai antipatic. De altfel, și liberalii au ajuns la concluzia că președintele lor este de nesuportat. Degeaba au dres un sondaj de opinie care să arate că PNL-ul este în creștere, cîtă vreme acestui partid nu-i cresc decît coarnele. Cei care dreg cifrele au prins momentul să taie niște procente de la AUR și să le adauge la PNL. Căci noi, buni și drepți cetățeni, nu putem să nu recunoaștem talentul, inteligența și prestația unor oameni ca alde Cîțu și Vîlceanu, ca Rareș Bogdan și alți nulocrați români.

Mai nou, în zilele celui mai furtunos vînt de răsturnare a lumii, pe Vasilică Cîțu l-a apucat remanierea guvernului pe care tot el l-a gîndit: din rotunjimile lui Ciolac și din jigăreala intelectuală a acestui pretins finanțist a ieșit o cîrpeală de guvern care ține România la vale. Cîțu pîndește miniștri ca să le scoată ochii fără să vadă nivelul scăzut al tuturor și fără să-și imagineze că este cel mai grăitor exemplu de limitat politic și financiar. Vasilică Cîțu se uită cu lupa în ochii colegilor săi fără să priceapă ce bîrnă cumplită este el însuși în fruntea PNL și a Senatului României.

Citiți cu atenție una dintre ultimele declarații ale acestui personaj. Ea a fost dată spre a face valuri. În nici un caz Vasilică Cîțu nu-și poate vedea singur caricatura care să-l sperie.

Acum când vorbim suntem în procedură de evaluare și eu nu ascund acest lucru. Nu spun că sunt nemulțumit, dar sunt îngrijorat de prețurile care cresc, că economia a încetinit, că ratele încep să crească. (…) Peste tot se poate mai bine. Au existat sincope și la energie, acum se rezolvă. (…) Sunt reforme pe care trebuie să le facem și pe care să le prezentăm românilor. Sunt 30 de miliarde din PNRR, nu vreau să aud scuza că din cauza războiului se pierd. (…) Mă interesează să ne concentrăm pe cum rezolvăm problemele românilor astăzi. Fără investiții nu poți avea creștere economică. Trebuie să creștem veniturile tuturor românilor. Reducerea CAS este singura soluție. Nimeni nu a vorbit de remaniere, eu vorbesc de evaluare”.

Omul acesta o scaldă ca la Ploiești. Abia de izbutește să-și mascheze resentimentele. Nici că–că, nici că–ca!

Premierul își face propria evaluare, noi la partid ne facem propria evaluare. Pe noi ne interesează și ne uităm în sondaje cum crește partidul, care sunt lucrurile care au făcut să nu creștem atât de rapid, și unde putem să îmbunătățim. Conducerea PNL trebuie să ia toate măsurile să se asigure că în 2024 va fi cel mai mare partid din România. Eu cred că toți membrii PNL doresc binele PNL. Vedem atunci ce se întâmplă”, zice Vasilică Cîțu cu gîndul la concurentul său într-ale bîlbelor și scăldatelor, generalul pensionat Nicolae Ciucă.

Circulă zvonul că sforari și lipitori din PNL pregătesc pentru vară o debarcare a lui Cîțu. Corul aplaudacilor și al lătrăilor de la Congres este deja pe cale să se transforme într-o haită flămîndă. După jegoasa campanie de susținere caută acum înțelegere și acoperire pentru o execuție politică nemiloasă.

De regulă, cînd un prost prinde putere devine greu de înlocuit. Unii sunt schimbați la vot, alții cînd vor să coboare cu scaunul pe scări.

Vasilică Cîțu, o marionetă politică a cuplului Gorghiu-Isar, scoasă la vederea nepăsătoare a președintelui Iohannis, se vrea și reprezentantul Senatului României în America. Eu zic că Vasilică Cîțu se duce într-o vizită de lucru încercînd să-și neutralizeze adversarii și să obțină un cec salvator.

Sunt convins că pe Vasilică Cîțu nu l-a invitat nimeni în America. Poate colegii săi de facultate ca să mai bea niște beri!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/citu-si-remanierea-prostului/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: