Alina Gorghiu a sărit la Pitești


Alina Gorghiu a fost aleasă președintă a PNL Argeș! Mare brînză! La felul în care se învîrt și se dezvîrt lucrurile în PNL nu este nici o surpriză. Partidul a mai lansat peste noapte candidaturi și președinți. Și, totuși, faptul că Alina Gorghiu a fost aleasă la Pitești cu 319 voturi pentru față de numai 20-30 ale contracandidaților locali spune ceva. De ce? Pentru că Alina Gorghiu este din Tecuci (de unde era și motorul poetului Mihai Ursachi!) și n-are nici o treabă cu orașul Pitești și cu județul Argeș decît o eventuală folosire a unui Logan sau Duster de la Colibași. Nu are nici cărți despre istoria locului, nu este nici mare savantă și nu a ctitorit nici o biserică pe Argeș în sus sau în jos. Ba, am zice că absolventă de la „marea facultate de drept” Dimitrie Cantemir cu doctorat la Iași este unul dintre politicienii români gonflați inexplicabil, toată suflarea PNL strofocîndu-se să o promoveze prin diverse locuri, de la Camera de Comerț a României, pe vremea cînd era dominată de Vlasov, pînă la vicepreședinte al Senatului României. Așa, fără merite și fără operă, fata drăguță din PNL a fost împinsă pînă și în poziția de președinte al Partidului Național Liberal, fiind considerată, după influența enormă asupra lui Bogdan Olteanu, politicianul cu cea mai mare influență asupra lui Klaus Iohannis. Poreclită și Salteluța, Alina Gorghiu a fost și președinte interimar al organizației județene Timiș a PNL. Acolo pentru „strădaniile deosebite în dezvoltarea județului“ a fost poreclită de presa locală ca fiind „Aga Mița lui Dandanache Rârâitu din Tecuci”. De ce? Pentru că Alina Gorghiu a fost o intermediară a PNL-ului timișean fără să fi făcut o ispravă pentru oraș sau pentru județ. S-a mutat deși este senator de Timiș fără să însemne ceva în Timișoara. Timișorenii zic că mai mult de fotografii și declarații politice n-a produs. Acum s-a mutat la Argeș, mai aproape de capitală.

Transferul coanei Mița cea rea de muscă în politică s-a făcut rapid. De la organizația din București a sărit la Timișoara, iar acum la Pitești. N-a fost contestată de nimeni. A fost adoptată cu entuziasm. A obținut 319 voturi. Cum a fost îmbrățișat Cîțu de partidul care avea să-l „scuipe” după o vreme, la fel a fost îmbrățișată politic și Alina Gorghiu. Pînă….

„Le mulţumesc colegilor mei din conducerea centrală pentru suport, domnului secretar general, primarilor, delegaţilor, invitaţilor. Sunteţi o echipă de milioane! (…). Daţi-mi voie să cred că următorii ani sunt anii PNL în Argeş”, a spus Alina Gorghiu.

Este lesne de imaginat că pe Alina Gorghiu n-o doare gura. Și cam tot așa, că nici liberalilor din Argeș nu le pasă prea mult pe cine votează.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/alina-gorghiu-a-sarit-la-pitesti/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: