Voiculescu nu se lasă


De cîte ori treceam spre casă, vedeam pe Casa Presei (nu-i mai zic Libere) reclama cu ”puterea umanistă”, dispărută între timp.


De fiecare dată îmi ziceam în gînd:

– Varanul nu doarme!

Într-o bună zi, PUR-ul, Partidul Conservator sau Partidul Puterii Umaniste, va scoate capul din paie și va începe să strige. În momentul în care Piedone, tras ca prin inel, inclusiv la scăfîrlie, a început să împartă doamnelor din provincie și din București cîte o floare, în semn de primăvară, mi-am zis, gata, Dan Voiculescu începe altă operațiune de relansare a partidului cu care să se lipească la următoarea majoritate rezultată din alegeri.

Trebuie să mărturisesc că aveam oarece îndoieli. După condamnarea suferită, după tot tărăboiul cu detenția, după confiscările cu tapaj, îmi imaginam că Dan Voiculescu s-a liniștit. Nu mai vrea putere, sforăie în balansoar și s-a săturat de culise politice. Adică se va odihni cu gîndul la cărți, memorii și opera de profesor ieșit la pensie. În plus, nu prea mai există mulți proști care să nu se prindă de șmecheria cu Antena 3.

Dan Voiculescu încropește o ceată de cîțiva politicieni, îi învîrte pe la știrile Antenelor, îi face importanți pe site-uri, ziare și radiouri și pe urmă se prezintă la șeful partidului cu cele mai mari șanse la alegeri și-i propune o alianță. Cum să refuze Marcel Ciolacu sau Ponta și Tăriceanu o baltă de apariții televizate?

Cere Voiculescu și cîteva locuri eligibile în Parlamentul României sau în cel European, plus cîteva posturi de ministru, pe la agricultură și întreprinderi mici și mijlocii. Adică pe unde are ceva afaceri. Pac, fraierii semnează și Dan Vociulescu dă lovitura!

Cu un partid inexistent, compromis prin lipsă de credibilitate, lipsit de identitate, a păcălit PSD-ul ca pe ultimul fraier. Pentru serviciul Antenelor, fără să concureze, PPU a trimis la Bruxelles și parlamentari. Maria Grappini, preotul americano-român Cristian Terheș, Carmen Avram.

După numărul de locuri obținute de inexistenta putere umanistă în alegerile europarlamentare ai zice că este vorba de un partid cu cel puțin 10-15% susținere din partea electoratului. Nici în cele mai optimiste sondaje, partidele crescute sub aripa lui Dan Voiculescu n-au sărit de 1%. Oriunde te-ai duce, dacă întrebi de Partidul Puterii Umaniste (și Social Liberal, pe deasupra), oamenii se uită la tine ca la un străin. Să nu mai vorbim de doctrina sintetizată de sloganul ”Fericirea=bucuria de a fi propriul tău stăpîn”.

Dan Voiculescu ar putea fredona acest slogan, dar nu știu în ce măsură echipa de conducere a partidului l-ar putea striga din tot sufletul. Cît privește doctrina exprimată pînă nu demult de Piedone (dispărut între timp!) este așa de cunoscută încît ea se reduce la un singur lucru:

– Interesele lui Voiculescu!

Şi totuși, Dan Voiculescu a fost la baza ”soluției imorale” cînd a părăsit PSD-ul și a fugit la Băsescu pentru a tranzacționa o nouă majoritate.

Cum cade Dan Voiculescu mereu în picioare? Adică la putere? Foarte simplu! În afara fantomaticului său partid, întotdeauna, la pachet, mai oferă ceva.

– Vin și eu cu Antenele, cu tot grupul meu de media!

Şi toți liderii politici, indiferent de partid și de orientare își fac o socoteală de Bulă. Noi punem succesul la electorat și Voiculescu vine cu Antenele și cu radiourile și ziarele lui și gata! Avem audiență, avem media și cîștigăm alegerile!

Jongleria asta funcționează în toate alianțele politice ale Varanului și a funcționat și în multe alte afaceri.

Sprijinul Antenelor este o rețetă politică de succes. Și pentru alianțe, și pentru lansat vedete. Cine credeți că l-ar fi gonflat pe Piedone fără să crape de rîs sau de rușine? Cine l-ar fi plimbat pe la televiziuni pe Daniel Ionașcu, făcut din figurant la emisiuni președinte de partid și, mîine-poimîine ministru ca și Daniel Constantin? Numai o producție mediatică angajată și dirijată pas cu pas de artizanul ei.

Dați click pe adresa de mail din paranteză și vedeți cum îl prezintă Mihai Gîdea la Antena 3 pe Daniel Ionașcu! Între Victor Ponta, Ciolacu și Tăriceanu (https://www.youtube.com/watch?v=aN8TwaFtNiU&feature=youtu.be)! Parcă ar fi noul Brucan al Romaniei!

Dacă Dan Voiculescu nu ar fi fost condamnat, cu siguranță că locul inodorului avocat ar fi fost ocupat de celebrul maestru de culise politice, supranumit ”dom’ profesor”. Adevărul este că, în materie de sforărie politică, Dan Voiculescu este un ”profesor” și poate da lecții. Cu un partid de nici 1% a obținut cele mai spectaculoase rezultate politice din aceste trei decenii!

Așteptam momentul relansării campaniei de revenire a Varanului la putere. Cînd am văzut știrea cu Teodor Meleșcanu, mi-a căzut pixul din mînă.

”O nouă personalitate marcantă se alătură familiei umaniste! Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) salută înscrierea în rândurile sale a unuia dintre cele mai importante repere ale politicii românești din ultimii 30 de ani: senatorul Teodor Meleșcanu”.

Mai dă-o Dracului. E prea de tot! Toți excursioniștii politicii românești, alunecați de pe puntea unor partide (sau rătăciți prin), au răspuns prezent la mobilizarea Varanului. Refrișați, parfumați, înnoiți la mintea politică, ei se prezintă sub fluturatul steag de pe Antena 3. Lipsesc doar Mitică Dragomir, Gigi Becali, Borcea și Gigi Nițoiu, Funar și Vanghelie, ca pachetul de eșuați politic să fie complet. Este și generalul Dobrițoiu, și Leocadia Gavrilescu, și Andrei Gerea, și Dorel Căprar și mulți alții.

Ce pune la cale Dan Voiculescu? O revenire spectaculoasă la putere cu o grupare de reșapați politic și cu o Antena 3 pusă la dispoziția PSD-ALDE-Pro România. Obține locuri pe liste pentru posturile de la parlamentari și în consiliile populare. Va continua și serviciile deșănțate la PNL pentru cota parte din cele 40 de milioane de euro pe care grupul Intact (Antenele) o ciugulește din bugetul alocat de Ludovic Orban pentru cumpărarea presei române.

Așadar, după toată mobilizarea de cadavre politice în PPU (și social liberal, pe deasupra!) ar trebui să pricepem că se pregătește o alianță de patru. Adică PSD-ul cu ALDE și Pro România sunt chemaţi să accepte și Antenele! Adică partidul despre care nimeni nu știe bine cum se numește, dar care este la un pas ca din eșuați, dezertați și ratați să alcătuiască un nou grup parlamentar!

Noua forță politică a Varanului este pe drum! Urmăriți Antena 3 și veți vedea cum gîfîie!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/voiculescu-nu-se-lasa/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: