Virgil Popescu, salvat de Otopeni


Cînd am auzit de percheziții ale DNA, m-am gîndit că procurorii au descins la Ministerul Energiei și-i scotocesc actele lui Virgil Popescu. Poate caută mandatul de la guvern care să-i autorizeze contractul pentru reparația capitală a Reactorului de la Cernavodă, contractată cu o firmă americană la prețul de aproape două reactoare noi. Cică ar fi vorba despre  5,3 miliarde de dolari americani. Sau mai caută hîrtii care să-i lămurească în legătură cu 1,06 miliarde de dolari plătite la Exxon pentru dreptul de exploatare a gazelor într-un perimetru din Marea Neagră, ajuns în mîinile unui sereleu ca o găoace.

Sigur, ziceam eu în sinea mea, procurorii vor să afle dacă vînzarea Termocentralei Mintia către o firmă irakiană din Kurdistan (zonă controlată de americani și de serviciile secrete din România) are vreo legătură cu George Maior sau cu Gabriel Comănescu, după cum zice presa. Sau cu amîndoi?

Afacerea Mintia are toate ingredientele unui şmen de succes

SRI-Mintia

Serios, îmi imaginam că procurorii anticorupție s-au mirat și ei de prezența însărcinatului cu afaceri al SUA la București, prezent ca semnal de prietenie și protecție la nunta fiicei lui Virgil Popescu. Le-o fi bătut și lor la ochi și s-au hotărît să se lămurească! Prea învîrte veverițoiul de Popescu afaceri de miliarde, toate păguboase pentru România, ca să nu se uite în hîrtiile lui, calculatoarele și telefoanele sale. Da’ de unde! Nici vorbă de Mintia, nici de prețul plătit de România la EXXON. Acolo nu-i corupție, este cadou!

Presa noastră despre David Muniz la nuntă (2)

O fracțiune de secundă mi-am imaginat că DNA-ul a descins la Cluj să lămurească investiția de 2 miliarde de lei (un sfert de miliard de euro) a Elenei Udrea cu sprijinul lui Emil Boc în utopicul cartier în carea ciorba de burtă sosește cu drona, iar procurorii vin la masă numai cu elicopterul. Nici asta n-a fost să fie!

Nașul nostru american (1)

Cînd colo, aflu că procurorii s-au dus să cotrobăie la Otopeni. La primele cuvinte ale știrii am crezut că procurorii s-au dus și ei la Zilele orășelului. De mai bine de o săptămînă n-apuc să ajung la piața din Otopeni (deși nu locuiesc în orașul pomenit) din cauza evenimentelor care se desfășoară pe principalul bulevard. Mă gîndeam că procurorii s-au dus să-și facă piața. Cînd colo, Agerpresul anunță că „apostolii” anticorupției din cea mai amatoare de sforării instituție judiciară din țara noastră s-au dus să facă o percheziție care vizează plăți pentru lucrări neefectuate.

Iată știrea:

”Procurorii DNA efectuează, marţi, percheziţii la sediul Primăriei Otopeni, în cadrul unui dosar de corupţie ce vizează efectuarea de plăţi pentru lucrări neefectuate la apă şi canalizare, prejudiciul fiind de aproximativ 35 milioane lei, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

DNA a anunţat marţi că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2011 – 2017, în legătură cu derularea unor contracte de execuţie lucrări.


În cursul zilei de marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare la o instituţie publică situată în judeţul Ilfov.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Primăria Otopeni, iar ancheta vizează modul în care Primăria oraşului a efectuat plăţi de 35 milioane lei pentru lucrări de apă şi canalizare care nu au fost executate în realitate”.

Nu locuiesc în Otopeni, dar trec zilnic prin orașul de buzunar de la marginea Bucureștilor. Față de tot ce se poate vedea făcut de Băsescu, Oprescu, Firea și Nicușor Dan în Capitală, Otopenii sunt o jucărie urbanistică mult mai îngrijită față de tot ce poți vedea peste drum de Spitalul Colțea sau pe la capătul Căii Moșilor sau în piața cu același nume. Oamenii spun că au avut noroc de un primar care le-a ridicat orășelul la nivel de cartier al Capitalei. Mulți dintre cei tineri din generația proletariatului digital își cumpără apartamente noi în Otopeni. Orașul a luat un avînt imobiliar și mai are puțin pînă cînd se unește cu Tunariul și fac împreună un oraș pe cinste.

Otopenii sunt ținta DNA, nu Virgil Popescu, nu Udrea, nu afacerea cu Exon sau Mintia, nu tunurile cu energie.

Oare acolo s-au produs încălcări ale legii, sau Otopenii, fiind aproape de Capitală, au fost aleși pentru o nouă operațiune, devenită deja tradițională, numită „DNA, fă-te că lucrezi!”

Lucrările care nu se fac se percheziționează. Escrocheriile mari care se plătesc pînă la ultimul dolar, nu!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/virgil-popescu-salvat-de-otopeni/

Lasă un răspuns