Victor Ponta mușcă rău – editorial de Cornel Nistorescu


Dificil personaj și imprevizibil caracter! De cînd a fost dat afară din PSD, a început un război disperat cu Liviu Dragnea. Ca de obicei, prietenii politici au ajuns dușmani de moarte. Mai bine de un an, Victor Ponta n-a vorbit decît despre Liviu Dragnea, folosind toate acuzațiile posibile și imposibile, toate „înjurăturile” și acuzațiile uzitate sau necunoscute în disputa politică. Și a cîștigat partida. Dragnea este după gratii, iar Ponta a devenit vocea Opoziției.

Adevărul este că Victor Ponta are o limbă ascuțită, mușcătoare, care otrăvește fără milă, chiar și atunci cînd n-are de ce. Victor Ponta nu este conciliant. Îți sparge fața sau capul, te lovește direct din replică și abia apoi cade la pace. Această agresivitate îl face mai puțin digerabil și mai greu de suportat în parteneriate. Privind traiectul său politic și urmele lăsate pe drum, în ciuda hămăitului său amenințător, Victor Ponta s-a dovedit un fel de cățeluș pe lîngă serviciile secrete. Relațiile sale cu George Maior ar fi putut să descalifice orice politician. Legăturile sale cu serviciile secrete, invocate pe șleau de Traian Băsescu, ar fi scos din joc orice parlamentar. Pe Victor Viorel Ponta, nu.

Nici războiul cu Traian Băsescu, nici cel cu Liviu Dragnea nu i-au secat din putere. Și, după ce luni de zile a părut că latră în pustiu, Victor Ponta a început să ocupe locul de prima voce a Opoziției. El și Traian Băsescu vorbesc la televiziuni și la radiouri și din baie, și din bucătărie, și de la munte, și de la mare. Ai zice că amîndoi dorm la televizor și trăiesc numai de dragul lui. În fapt, amîndoi sunt disperați să prindă cel puțin pragul minim de 5% la parlamentare. Și Pro România, un partid cam fantomatic, care nu este mai mult decît vocea și figura lui Victor Ponta va trece. Nu degeaba mușcă și „latră” Victor Ponta în fiecare seară!

În toată aiureala cu debarcarea Guvernului Dăncilă și cu dărîmarea primului guvern Orban, Victor Ponta a jucat cel mai abil. Și în combaterea improvizațiilor din Starea de Urgență, tot Victor Ponta a fost clănțăul cel mai agresiv. L-a bătut de departe și pe Marcel Ciolacu și pe Traian Băsescu. Nu s-a îmbătat cu floricele, nu a cîntat în dorul lelii. A lovit la țintă, a pus punctul pe i și a dat tonul cînd alții dormeau pe ei. Din păcate,Victor Ponta, oricît de dezinvolt s-ar purta pe scenă nu poate scăpa de două necunoscute. Adică de relațiile sale cu serviciile secrete și de prietenia rentabilă cu Sebastian Ghiță!

Nu-mi place să dau note și nici să fac profeții. Dar, nu pot să nu constat că, Victor Ponta s-a așezat, pe nesimțite, în postura de prima voce a Opoziției.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/victor-ponta-musca-rau/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: