Taxe socialiste și profituri politice


Cînd banii se împuținează, lupta se ascute. În loc să devină mai deșteaptă, ea alunecă în disputa antagonistă dintre cei mai săraci și cei bogați. De obicei, defavorizații sunt mai mulți, în vreme ce norocoșii sunt mai puternici. Ei controlează statul și fac regulile. În cazul nostru, PSD-ul, un client politic al celor defavorizați, vrea să își mărească sprijinul popular prin majorarea taxelor, operațiune privită ca o soluție pentru buget, dar, în subtext, și ca o formulă de racolare a suportului popular.

Marcel Ciolacu, un capitalist al datului din gură și al majorării salariilor și al pensiilor pe hîrtie, a devenit conducătorul politic al presiunii de creștere a taxelor. Luni, el a declarat:

Cu alte cuvinte, în acest moment, clasa medie și cei cu venituri foarte mici duc tot greul societății românești….

Nu poți să ții tot deficitul României pe cei care muncesc, mai ales pe cei cu venituri mici”, a spus Ciolacu.

Sună corect. În aparență, cel puțin. Cei bogați, care plătesc și salariile celor săraci și se află în inima mecanismului economic, trebuie taxați mai aspru pentru proprietățile dobîndite. Politicienii, nu. Bugetarii, la fel. Unii spun că bogații ar trebui să împartă pentru o egalizare a nivelului de trai. Gîndire socialistă de la „Împărat și proletar”. Dar Marcel Ciolacu exclude din ecuația împărțirii greutății economice chiar categoria din care face parte. Adică politicienii și aparatul de stat pe care se bazează și care sunt principalii tocători ai bugetului. Statul gonflat, flămînd și protector pentru clanurile de putere este scos din discuție. El trebuie întreținut la același nivel și alimentat cu discreție la rectificări bugetare. Îndreptînd toată campania împotriva celor înstăriți, Marcel Ciolacu, Firea și Pandele, Stănescu și toată armata de înstăriți ai PSD-ului se ascund cu bani cu tot îndărătul trîmbițatei nevoi de creștere a taxelor pe bogăție. Ajuns la guvernare, Marcel Ciolacu strigă că partidul său nu are bani suficienți de cheltuit. Nu-i ajung și gata! De aceea, guvernul este obligat să împrumute și să înfunde țara în datorii. Nici vorbă să sufle de reducerea personalului. Dacă banii le vin, numărul celor care se înghesuie să-i toace crește în mare viteză.

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România a ajuns în ianuarie 2022 la 1.264.843, anunță Ministerul Finanțelor. Numărul este cu peste 15.000 mai mare decât în ianuarie 2021, când se înregistrau 1.249.283.

La cît de mare este aparatul bugetar, el continuă să se umfle. În aceeași zi în care Ciolacu se plîngea de apăsarea asupra celor săraci, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) anunța creșterea organigramei cu 536 de posturi, până la 1943, potrivit unui proiect de hotărâre care este pe agenda ședinței de luni a guvernului. O altă hotărâre prevede că numărul de posturi de la Ministerul Mediului crește cu 64, de la 484 la 548.

În plus, la Ministerul Mediului va mai apărea un post de conducere – un secretar general adjunct, care se alătură ministrului, celor 5 secretari de stat, secretarului general și celor doi secretari generali adjuncți care există deja în schemă.

Și ANAF mai angajează 79 de oameni. În toamnă, urmează tura a doua de angajări:

„Este prima etapă de recrutare pe posturi vacante la ANAF, pentru aparatul central, DGAMC şi DGRFP Bucureşti. Spre toamnă îmi doresc să avem o a doua etapă de recrutare de personal, pentru direcţiile regionale, în special pentru judeţele mari, unde sunt contribuabili importanţi”, a spus președintele ANAF.

Care este concluzia? Că statul roman se umflă programatic pentru ca poporul să o ducă bine prin reprezentanți.

Care sunt reducerile propuse de Marcel Ciolacu? Sorin Ovidiu Vîntu susține într-o postare din aceeași zi că statul bugetar din România se poate reduce cu 500.000 de oameni, măsura aducînd o economie de 10 miliarde de euro.

La SRI, la SPP, la guvern și la agenții, la structurile statului din teritoriu nu umblă nimeni. Dimpotrivă, adaugă Nici una! Trupa lui Ciolacu se teme de tăieri pentru că aduc pierderi de susținători. Teoria lui cu creșterea taxelor vine din tipul lui de gîndire, din școala sa și din interesele sale. Cam cu o zi înainte de revoluționare sale păreri, Sorin Grindeanu îl trăda fără să își dea seama.

În potopul declarațiilor alarmante, menite a pregăti publicul de creșterea taxelor, Sorin Grindeanu, întrebat la Digi 24 dacă România nu are un aparat administrativ mamut, a declarat: „Este un pic prea mare, de acord”.

Concluzia: Ciolacu și ceata lui se chinuie să mărească taxele pentru a umfla bugetul pe care să-l toace împreună cu acoliții.

Nu să modernizeze România și să eficientizeze statul și aparatul de care se folosește.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/taxe-socialiste-si-profituri-politice/

Lasă un răspuns