Războiul impostorilor – un editorial de Cornel Nistorescu


Mircea Negulescu Portocală, scos din arest pentru a propti PNL-ul intrat în situație dificilă, a sărit la gîtul lui Victor Ponta. Un șarlatan judiciar încearcă să rupă gîtul credibilității unui impostor politic periculos pentru Orban și Iohannis. Drept pentru care procurorul Negulescu Portocală a fost sfătuit să primească vizita unei echipe de la Realitatea PLUS și să îl dea în gît pe Victor Ponta. Misiunea acestui apucat de la Ploiești a fost doar reînnoită, ea fiind mai veche, de la dosarele deschise pentu „decapare” și demolare încă din perioada de glorie a DNA sub comanda colonelesei Laura Codruța Kovesi.

Victor Ponta mușcă rău

Să fiu bine înțeles. Am tot scris că Victor Viorel Ponta este un personaj găunos, gură mare și mincinos. Au zis-o și alții. A înșelat parteneri, a înșelat electorat, a mințit de a rupt pămîntul pentru o poziție mai bună în războiul pentru putere. Dar el și Traian Băsescu sunt cei mai activi politicieni ai perioadei. Amîndoi sunt îngroziți de scufundarea partidelor lor sub pragul parlamentar și combat la greu, cu cine apucă. Poate mai câștigă un susținător sau un vot din greșeală. Victor Ponta pare să fi ratat reîntoarcerea în PSD, dar și consolidarea Pro Romania. Și trage sfori și joacă la greu. Drept pentru care Negulescu Portocală a fost scăpat din lesă și trimis spre fundul pantalonilor Pro Românești ai lui Ponta.

Justiția lui Portocală dă din coadă

Eliberat din arest de judecătorul Ion Matei, socotit exponentul sarcinilor SRI în Justiție, la puține zile, televiziunea cea mai apropiată de SRI, Realitatea Plus a bătut la ușa acestui instrument orb al DNA-ului și al SRI-ului. Și ce-am aflat? Că Portocală vrea să e facă niște dezvăluiri legate de banii transferați de Sebastian Ghiță în SUA pentru sprijinul și consultarea lui Victor Viorel Ponta. Și de ce ne spune asta abia acum, după ce a ieșit din arest? Ca să afle lumea și să voteze în cunoștință de cauză. Și să mai afle și președintele Klaus Iohannis ce au făcut Ghiță și cu Ponta. Că dacă află că tocmai el a dat în vileag ceva acoperit de praf, dar bun de folosit la păgubit Pro Romania, poate că îl iartă și poate că îl scapă de procesul demarat de SIIJ.

Alo, Sebastian Ghiță? Aici, Ponta

Ce spune Negulescu Portocală, sforar juridic minor, aflat la ordinele Laurei Codruța Kovesi și a lui Florian Coldea poate fi adevărat. La cîți bani a strîns Sebastian Ghiță de pe contracte care mai de care cu instituțiile statului, toate sub comanda guvernului Ponta, un 2 milioane de dolari sunt ca nimic. Nu uitați că Sebastian Ghiță și-a împrumutat un apropiat cu vreo 90 de milioane de euro pe care nimeni nu i-a văzut și nici nu i-a căutat. De ce nu s-a ocupat Portocală de acest caz, din moment ce avea declarații de la un martor și dăduse de urma banilor? Că n-a fost în stare să instrumenteze sau n-a primit ordin? Abia acum, cînd a fost scos din arest, este trimis la înaintare ca să pună o talpă. Chestiunea este că o acuzație din partea unui nemernic la adresa unui alt nemernic nu prea contează. Ba, aș zice că un ticălos ca Negulescu Portocală cînd face o acuzație demolatoare la adresa unui alt nemernic din politică, în loc să-l avarieze, îl consolidează. E ca și cum ar zice că Lukașenko despre Klaus Iohannis că-i un dictator! Pierde Iohannis ceva sau acuzațiile dictatorului belarus ar cîntări ca o apreciere, ca un cadou, ca un sprijin prietenesc?

Ne-am înșelat amarnic, atunci cînd ne-am imaginat că Negulescu Portocală va vorbi cînd va fi strîns cu ușa. Cum să dea în vileag operațiunea de combatere a corupției prin tehnici ce țin mai degrabă de teroare decît de statul de drept, cîtă vreme aceasta a fost derulată sub conducerea serviciilor secrete românești (vezi Protocoalele) și la recomandarea și sub potecția partenerilor noștri strategici?

Victor Ponta și obrăznicia în politică

Ba, după cum se vede, caracterul microscopic al derapatului procuror de la Ploiești este gata să își încheie parcursul cu o lovitură de tip kamikaze. Un nemernic este gata să se sacrifice pentru a-l distruge pe celălalt nemernic, în aplauzele Realității Plus și a SRI-ului.

Spre marea lor surpriză, aproape peste tot pe unde Pro România a contractat publicitate electorală, marea dezvăluire a lui Portocală a fost ignorată!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/razboiul-impostorilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: