PSD, pe drumul mielului


Președintele PSD s-a grăbit să scalde rezultatul partidului său în colonie dulceagă. A pierdut Primăria Capitalei, dar a primit cele mai multe voturi.

”PSD este pe drumul cel bun”, a conchis el, fericit că scapă de concurența înțepatei madam Pandele.

”PSD-ul este pe drumul bun”, ca mielul dus cu atomobilul la tăiere! Crede că a plecat în excursie și că vede lumea și ajunge în frigider. Așa și cu PSD-ul. Este pe drumul cel bun cu un președinte mălăeț și cu replici naive, ca din bancurile pe care le zic parlamentarii pe holul Casei Poporului.

”Ușor cu Nicușorul pe scări!” Nu strigați prea tare că doarme Ciolacu și se înregistrează cînd toarnă Vasile Dîncu!

Rîde tîrgul de PSD și de Marcel Ciolacu. Au pierdut partida și ei se fac că trăiesc o sărbătoare. Nici vorbă! PSD-ul a pierdut Capitala și sectoarele (Băluță a lucrat în stil propriu și nu are nici o legătură cu stilul Ciolacu și Gabriela Firea). PSD-ul pe ”drumul bun” a pierdut județul Vrancea și județul Constanța, două dintre teritoriile sale politice consacrate.

Aceste alegeri au mai scos în evidență un PSD aproape în întregime respins de ardeleni. În Transilvania, PSD-ul este ca și inexistent. Numai Moldova, Muntenia și Oltenia cu pensionarii și locuitorii din mediul rural mai votează un partid care în anii 1990-1996 reprezenta politica României.

PSD-ul cu ale sale pensii și majorări de alocații și salarii pierde oameni pe zi ce trece. Dispar votanți și membri. Unii din cauza vîrstei și pentru că în țară începe să conteze un segment important de populație care nu vorbește toată ziua de pensii.

Îndestulații funcționari publici nu pot susține la nesfîrșit un partid fără direcție, condus de persoane prăfuite, de modă veche și care nu pot trece nici de Curtici, nici de Episcopia Bihorului sau de Giurgiu. Se pierd imediat pentru că pe acolo nu mai pot vorbi decît cu mîinile și cu picioarele și nu pot prezenta un proiect interesant.

PSD-ul nu ajunge nici la Bruxelles, necum la Washington și la Londra (nu la shopping!). PSD-ul aflat pe drumul bun este doar o grupare de oportuniști.

Gabriela Firea cu al său Pandele sunt cei mai reprezentativi pentru familia politică în cauză. Ce înseamnă PSD-ul și relațiile sale cu educația? Cu cultura, cu tineretul? Între noua generație de implicați în politica PSD și curentele europene este o distanță înfricoșătoare. Se vede după cum PSD-ul răspunde la tot soiul de acuzații, unele corecte, altele tîmpite sau false de-a dreptul.

În tot acest război electoral desfășurat peste tot prin țară, dar mai ales în București, PSD-ul a răspuns moale, somnolent,


exact ca discursul lui Marcel Ciolacu și ca bolboroselile intelectuale ale lui Vasile Dîncu.

Norocul lui Ciolacu și Dîncu stă în faptul că la Craiova nu s-a deschis o poartă europeană, ci a supraviețuit o insulă de mîndrie oltenească. Craiova are legile ei!

-Decât să ne bage pe gît un primar păpușat de la SRI și de la americani, mai bine ne punem olteanca noastră!

Victoria Olguței Vasilescu nu este niciun semn de modernitate. Este chiar dovada stilului vechi și al supraviețuirii personajelor care fac politică și afaceri în stilul anilor 1990-2000.

Se schimbă lumea! Pe alocuri, o ia razna. Chiar și la americani. Vine o generație agresivă, cu tupeu, meșteră la vorbe, flămîndă și cu dinți ascuțiți. Din păcate, la PSD, noua generație este tot o copie palidă a lui Năstase, Mitrea, Dan Ion Popescu și Hrebengiuc. Dar palidă, rău de tot, și departe tare de curentele de idei din lume.

Ciobănească atitudinea lui Klaus Iohannis și a buricului său politic numit Rareș Bogdan, cei care vorbesc mereu despre dispariția, eliminarea și alungarea PSD. Lupii pandemiei strigă lupii și vor prioritate totală la bugetul României!

Asta în vreme ce PSD și ai săi lideri dorm buștean, iar liberalii sprijiniți de binom se pregătesc să-i sfîșie!

Cînd Ciolacu și Dâncu vor enumera cinci sau zece măsuri deștepte cu care să conteste lozincile „ciuma roșie” și ”M..ie PSD” atunci mai stăm de vorbă!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/psd-pe-drumul-mielului/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: