Pe frontul de Est, din ce în ce mai rău


Nimic nou pe frontul de Est. Atîta doar că este din ce în ce mai rău. Am atins un nou record în materie de contaminări zilnice. Nu mai sunt locuri în spitalele cu aparate de respirație artificială. Din cauza bramburelii de la începerea școlii, sunt contaminați și mai mulți copii. Apar din ce în ce mai multe modificări și nereguli în procesul de desfășurare a alegerilor. Președintele României apare din ce în ce mai des la conferințe de presă. Nu are nimic de spus, dar vrea întrebări? Nimeni nu-l întreabă dacă nu se jenează de partizanatul politic grosolan din atitudinea sa. Nici Parlamentul.

Căprarul național se socoate îndreptățit să tragă una peste bot și parlamentarilor. Cum de își permit să legifereze împotriva ideilor din scăfîrlia sa betonată cu adevăr și convingeri? Căprarul național a devenit purtătorul de cuvînt și trompetul PNL. Este comandantul suprem al luptei împotriva stângii, a PSD și a pensionarilor. Se poartă mai ceva ca un căprar împuțit de armată comunistă. Moș Teacă avea umor. Părerile celui care ar trebui să fie cel mai echilibrat între cei care se ceartă sunt sursa dezbinării naționale. A binecuvîntat abuzurile procurorilor. Procurorul de fizică a binecuvîntat prostiile ministrului Educației și alegerile nepregătite.

Din prima zi de după alegeri, Căprarul național iese la rampă și slăvește victoria PNL și a dreptei. Este rețeta prin care încearcă să acopere nepregătirea procesului electoral și pericolele care decurg. Cîți contaminați și cîți morți vom avea după aceste alegeri locale și după victoriile stropite cu șampanie și covid 19? Chiar dacă liberalii au obținut rezultate modeste, el o ține langa cu victoria lor. Parcă și-ar apăra nevasta!

Miercuri seara, pe frontul de Est, președintele și-a făcut altă cîră. Să se întîlnească la Cotroceni cu ministrul Justiției și să iasă cu o altă declarație anti-PSD. Începe cică procesul de îndreptare a legilor Justiției, cele mutilate de PSD. De fapt, Klaus Iohannis a vrut să anunțe că se duce la Bruxelles și că va fi de acord cu blocarea fondurilor pentru țările care nu respectă statul de drept. Ca din întîmplare, Raportul președintei Comisiei Europene prezentat de Ursula van der Leyen conține referiri la România. Adică la legile modificate de PSD între 2017-2019. Și care trebuie șterse. Refăcute după dorința căprarului. Cu desființarea SIIJ. Dacă n-a ținut cu legi românești, cu acordul CSM, se fosește calea europeană. Vă dați seama că toate aceste idei sunt turnătorii ale agenților de pe frontul de Est. Adică de la București, cu buletin de Sibiu, Cluj etc. Și făcute toate cu acordul Căprarului național Klaus Iohannis. Căprarul național se duce la Bruxelles pentru diurnă, pentru figurație, pentru a da din cap la pretențiile Comisiei Europene. Un căprar german reprezintă România. Nu un președinte. Polonia și Ungaria s-au opus. Au mîndrie, coloană și experți care înțeleg ce aprobă. Fac și un institut care să supravegheze evoluția statului de drept în țările lor, dar și prin marile creații birocratice ale funcționarilor bruxellezi.

Klaus Iohannis pleacă în Vest ca să dea din cap și să primească noi ordine, nu să impună nevoile țării sale.


În România, comandamentul suprem pentru căprarul național este distrugerea PSD. Cu procurori, cu voturi, cu servicii, cu televiziuni, cu cuvîntări, cu ignorarea Constituției, cu sprijin extern, cu ignorarea istoriei. Și toți servitorii sunt mobilizați și lucrează la greu.


Din păcate, PSD-iștii și strada nu știu să răspundă și nu se opun.

Pe frontul de Est este din ce în ce mai rău și tot ce este românesc contează din ce în ce mai puțin!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/pe-frontul-de-est-din-ce-in-ce-mai-rau/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: