Măsuri de protecție pentru Boc și Untold – editorial de Cornel Nistorescu


Gașca politico-financiară de la Cluj-Napoca și-a rezolvat și modificarea prevederilor legale privind combaterea efectelor pandemiei COVID 19 în așa fel încît, în august, să poată desfășura marea colectă de bani numită activitate culturală. Adică festivalul Untold.

Găurile în balamucul UNTOLD

Două mari probleme și implicit preocupări au Emil Boc și grupul de la Cluj (azi, o vizibilă gașcă imobiliară!):

1. Adoptarea unei legi privind zona metropolitană în baza căreia să preia controlul asupra dezvoltărilor imobiliare de la Florești, Baciu, Apahida, Feleacu și ce se mai poate lua în jurul Clujului. Momentan, autorizațiile de construcție sunt blocate. Doar soțul paravan fiscal al Elenei Udrea împreună cu un grup de investitori au obținut un PUZ pe sute de hectare lîngă Cluj unde se pune la cale tunul financiar numit Transilvania Smart City.

Și numai acolo constructorii mai au loc de întors. Peste noapte, Elena Udrea printr-o firmă a aceluiași Adrian Alexandrov a devenit și sponsor la CFR Cluj, echipa sub acoperire a lui Vasile Dâncu, recunoscut cugetător pentru proștii transilvăneni din politica românească.

Untold și interesele din spatele scenei

2. Soarta festivalului Untold, cel care rezolvă și problema banilor pentru toată lumea, pentru primărie, poliție etc. Și dă drumul la piața de paparoase, blocată de atîta vreme din cauza pandemiei. Așa că Emil Boc trebuie să fi făcut o negociere eficientă. Acum, vedem rezultatul, această nouă reglementare în combaterea pandemiei Covid 19. El sprijină pe cine trebuie dar primește și un ajutor la festivalul Untold și la reglementarea zonei metropolitane.

Chiar și prost grămadă să fii să nu înțelegi că prevederea din noua reglementare privind pandemia este făcută special pentru organizarea, fără nici o întîrzîiere, a fabricii de bani numită Untold. Citiți și dumneavoastră HOTĂRÂREA nr. 50 din 26.07.2021 privind adoptărea unor măsuri de relaxare în contextul evoluției pandemiei de COVID-19.

O fi fost concepută pentru desfășurarea Sărbătorilor de Paști de anul viitor, ca nu cumva să mai fim în situația de a interzice oamenilor să intre în biserică? Sau pentru Crăciunul și Revelionul de anul acesta? Ca nu cumva hotărîrea să pară o prostie sau un aranjament grosolan, în introducerea ei este precizat că a fost întocmită în baza unei analize științifice și a propunerilor făcute la o ședință de lucru desfășurată (unde Gogu?) tocmai la Cotroceni. Adică, numai și numai cu binecuvîntarea președintelui Iohannis, chiar dacă el nu înțelege mare lucru în materie:

”Având în vedere propunerile formulate în cadrul ședinței de lucru organizate în data de 13.05.2021 la nivelul Președinției României precum și analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, pe teritoriul României la data de 22.07.2021, realizată la nivelul Centrului Național de Coordonare și Conducere a Intervenției, în contextul necesității de îmbunătățire a condițiilor socio–economice necesare desfășurării activităților specifice economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență,


în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) și art. 81, 20 lit. i) din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, cu


modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 5, art. 9 alin. (1), art. 43 alin. (1), art. 44, art. 45 alin. (1) și art. 71 din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și ale art. 20 lit. l) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Național de Management al Situațiilor de Urgență, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare, şi ale art. 2 și art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014”.

Untold-cealaltă faţă a unei adunături

Voi reproduce doar pasajele care ar putea să vă lămurească asupra șmecheriei puse la cale pentru a obține la alegerile din PNL sprijinul lui Emil Boc și a grupului de la Cluj la organizarea Untold:

”….2) Începând cu data de 01.08.2021, se propune ca activitățile culturale,artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu


participarea a cel mult 75.000 de persoane, cu obligativitatea purtării măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică


sau egală cu 2/1.000 de locuitori și toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2”.

Dumneavoastră ziceți, așadar, că România urlă ca disperata pentru a obține un „liber” la concerte cu pînă la 75 de mii de oameni? N-au fost atîția nici la Michael Jackson și nici la Madonna! Singurul loc unde se pot strînge 75.000 de oameni este la Untold, eventual, și la Electric Castle, ultimele fabrici de bani ale Clujului după marile șmecherii numite Caritas și Dacia Felix. Care Untold este concert cum sunt eu popă.

E un fel de haloimis cu disco, bere, mîncare, țigarete și țigaroase, vomă și erotism, un fel de carnaval-petrecere-disco de scos bani pe chirii, bilete de intrare, bere, bături de diverse feluri și tot ce se mai consumă la o asemenea grămădeală care întoarce orașul pe dos. Iar aceste evenimente au legătură cu cultura cum are fotbalul cu muzica clasică și cu pictura lui Leonardo.


Ca să înțelegeti mai repede, reproduc și prevederea care limitează nunțile în exterior numai la 200:

”2) Se propune ca organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să fie permisă începând cu data de 01.08.2021, cu participarea a maxim 200 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 150 de persoane în spații închise, dacă incidența cumulată la 14 zile a cazurilor din


localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori și sunt respectate măsurile de protecție sanitară, în intervalul orar 5,00-02,00”. 

Aspiră moțul Boc să devină un Macron mioritic?

Toate celelalte precizări arată mai degrabă a mici bibiluri pentru fraieri ca să înghită mai ușor organizarea industriei de festivaluri, devenită cea mai lăptoasă vacă de muls pentru grupul de la Cluj și acoliții lui.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/masuri-de-protectie-pentru-boc-si-untold/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: