Liviu Dragnea- un deținut politic mediocru – editorial de Cornel Nistorescu


Nu mai am nici o îndoială că Liviu Dragnea este un deținut politic. A fost prelucrat de serviciile românești, de președintele României și de partenerii euroatlantici. Ideile sale (cele mai multe băgate în capul lui străin de economie de fantezistul Darius Vîlcov) cu stoparea repatrierii mascate a profitului, cu dobînzile exagerate aplicate de bănci pe piața românească și, mai ales, cu majorarea redevențelor au deranjat peste măsură. Dragnea era periculos pentru toate afacerile străine în România, inclusiv pentru controlul asupra acestui spațiu politico-economic. Și a fost ras cu un enorm sprijin al presei, al procurorilor și al serviciilor. Construirea aparenței de „Dragnea vinovat” a fost mai grea, mai zgomotoasă și mai costisitoare decît încropirea hîrtiilor. Acolo s-a lucrat la ordin. În fapt, Liviu Dragnea a fost dovedit destul de ușor. De obicei, un țărănoi cu ambiții de împărat sau de dictator este spulberat de profesioniști cu destulă ușurință.

Explicația a fost simplă. Liviu Dragnea n-a avut echipă. Cine să-l apere? Cu Olguța Vasilescu și cu Mihai Tudose, cu Viorica Dăncilă și cu Darius Vîlcov nu putea ajunge prea departe. Al doilea lucru: Liviu Dragnea nu avea un proiect care să se bucure de sprijinul populației României. Șmecheria cu mărirea pensiilor a fost prea puțin, iar lunga listă de promisiuni și de puncte bombastice din programul de guvernare al PSD s-a făcut praf. N-a fost deloc greu de făcut din Liviu Dragnea un țap ispășitor, mai ales că nici el nu prea își dădea seama ce i se întîmplă și nici nu avea priceperea și curajul să se apere. Asta a și arătat că Liviu Dragnea a fost un sforar, dar nu un mare jucător politic. În timpul campaniei împotriva sa, Liviu Dragnea s-a apărat ezitant, s-a temut să atace și s-a bazat pe legăturile sale inclusiv cu serviciile, crezînd că îl ajută și că îl scapă.

Slăbiciunile lui Liviu Dragnea se văd abia acum, inclusiv prin slăbiciunile Ancăi Alexandrescu. Așa-zisul interviu difuzat de Realitatea Plus îi face de rîs pe amîndoi. O flecăreală pe Skype nu este interviu, nici luare de poziție, nici măcar semnal public sau o trimitere de mesaj cifrat. Pe tonul și cu punctele atinse în presupusul interviu, Liviu Dragnea n-a făcut decît să demonstreze că este un politician cu miză politică mică.

Faptul că a cheltuit minute bune din ferestruica de comunicare pe amănuntele despre reparațiile sale din penitenciar nu face decît să sporească importanța depoziției. Un politician de duzină, cîndva cu multă putere, se află acum după gratii. Ei și? Mai sînt și alții și mulți alții ar trebui să mai ajungă. Ați auzit un strigăt de om ultragiat în idealurile sale dedicate poporului român? Ați auzit ceva despre riscurile abandonării unui program, ceva despre abuzurile și greșelile comise de adversarii săi în timpul pandemiei?

Ultima mare greşeală a lui Liviu Dragnea: primul „interviu” din puşcărie

Care este marea dezvăluire sau mesajul său „criptat” al acestei ieșiri care îl mai și costă pe Liviu Dragnea? O poveste despre Vasile Dîncu!? Nici aia nu este cinstită? Dacă ar fi făcut o demonstrație despre Vasile Dîncu-posibil dirijor sau pupitru al jocurilor dintre politicieni și serviciile secrete, mai înțeleg. Sunt destule argumente că Vasile Dîncu a jucat la toate capetele care i-au ieșit în cale și că a amețit și grupul de la Cluj, și PSD-ul, și generalii din SRI, inclusiv pe Coldea și pe Maior, că el, cu IRES (afacere politică de proporții), cu Sinteza, finațată de companii publice, cu CFR Cluj (omul este și sforar de fotbal) și cu chinuitul grup de media a vrăjit și bulibășit toată scena politică. Inclusiv pe Liviu Dragnea! Atunci, da, spunea ceva care să atragă atenția! Și folosea tuturor. Ori, el, ca un tinichigiu din penitenciar, bucuros că știe o vedetă, a vrut să se laude că-i este prieten și s-a grăbit să vorbească despre Vasile Dîncu. Mare brînză! N-a reușit să alerteze nici măcar partidul pe care l-a condus spre trecerea în opoziție.

Cu această ieșire în public, Liviu Dragnea ne-a convins, definitiv, că este doar un politician cu miză mică.

Post scriptum: Tărboiul stîrnit de cei de la Direcția Națională a Penitenciarelor cu formalitățile legate de acest interviu nu face decît să arate că și ei sunt cam de aceeași măsură.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/liviu-dragnea-un-detinut-politic-mediocru/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: