Kovesi – candidat sau sperietoare?


Nu trec din două ziare într-al treilea și dintr-un site supt din deget în celălalt, cu informații obținute pe surse sau de la o frizeriță din Urziceni, să nu dau de numele Laurei Codruța Kovesi. A fost o vreme în care dispăruse din atenția jurnaliștilor.


Perioada ei de glorie de la Binom, cu materialele trimise la acoperiții, postacii și simpatizanții din preesă,s-a stins odată cu debarcarea de la DNA.

La Bruxelles, Laura Codruța Kovesi interesează doar birocrații europeni și sforarii politicii numiți lobbiști. În România, Luluța nu mai există, în ciuda faptului că prin cîteva locuri tot soiul de păreriști se screm să o relanseze.

Am văzut că există și un site Laura Codruța Kovesi-președinte al României. Cu Mălin Bot susținător, cu mulți #Rezist care vor ”moartea corupției și dispariția PSD”.

Nenumărați împiedicați într-ale politicii o susțin. Văd în ea salavarea nației, în ciuda faptului că operațiunile de decapare a adversarilor politici s-au dovedit a fi doar comenzi și răzbunări. Pentru Mihai Marian, Ioana Ene Dogioiu și Mălin Bot ar putea fi chiar un vis.

Mereu mă întreb dacă fuga în profeții jurnalistice este o dovadă de prostie! Jurnalistul nu pricepe nimic din ce se întîmplă sau vrea să îngroape subiectele grave pe care le întîlnește? Şi atunci se refugiază în profeții spectaculoase sau în interogații de vis. Va deveni Klaus Iohannis secretar general la NATO? Va cîștiga Mircea Geoană următoarele alegeri prezidențiale? Va deveni Laura Codruța Kovesi președinte? Se va uni România cu Republica Moldova? O va susține Emmanuel Macron pe Maia Sandu în campania de aderare la Uniunea Europeană?

Vă pot pune la dispoziție sute de asemenea întrebări, poate chiar mii. Cum va reacționa Gigi Becali la toamnă? Se întoarce Reghecampf la Ana Maria Prodan?

Înainte de a încerca niște răspunsuri trebuie să vă precizez că nu sunt decît niște aiureli încropite ca exemple pentru neliniști tălîmbe de comentatori și jurnaliști care se feresc să încerce o abordare tranșantă a probelemelor din țara noastră. Or, asemenea întrebări cretine și ipoteze halucinante sunt dominante în neliniștile celor care habar n-au ce-i cu România.

Şi mai există o explicație. Aceste semnale sunt concepute, lansate și orchestrate pentru declanșarea unui val de susținere. Şi mai apoi, de amplificarea acestuia!

Întrebarea privitoare la viitorul politic al Luluței și campania cu ”Kovesi prședinte” fac parte, în cele mai multe cazuri, dintr-o asemenea categorie de visări jurnalistice. Dar nu în întregime. Există și forțe politice și indivizi interesați într-o reușită a ”specialistei în decapaje” sîngeroase, pînă la dărîmarea personajelor. Avem primele semne că grupurile de interese care o susțin au început să lucreze la greu. Dacă vă place, subscrieți chiar și cu acel comic ”susțin” a lui Mircea Badea.

Pînă una alta, este doar o lucrătură complicată care n-a depășit faza de test. Dar, dacă numărul celor care ”pun botul”, (exprimare românească dintr-o lungă listă de formulări reprobabile) nu-i exclus ca ea să devină proiect, diversiune și chiar o mare afacere a lobby-ului internațional.


.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/kovesi-candidat-sau-sperietoare/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: