Iohannis, mască de două ori


Ora preferată de apariție a Bîrnei de la Sibiu m-a prins aproape de jumătatea unui drum lung. N-aveam unde să-i urmăresc discursul lemnos, fanfaron și plin de morgă. Drept pentru care am cerut redacției să-mi trimită discursul președintelui. Am primit o copie de pe site-ul Administrației prezidențiale și m-am crucit. Discursul președintelui Klaus Iohannis nu conține absolut nimic. Nici un program, nici un proiect, nici o măsură nu poate fi reținută în scurta intervenție a lemnului vorbitor.

Să luăm împreună discursul publicat de Administrația prezidențială. Vă rog să îl citiți și să-l recitiți și Dvs. Să îmi spuneți și mie dacă ați descoperit altceva decît ”dragi români”, numărul contaminaților anunțați la știri, de două ori purtarea măștii și păstrarea distanței, plus o trimitere la întîlnirea sa cu ministrul sănătății. Din care am reținut:

”Sperăm că într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19.

Trebuie să știți că România este parte din acest efort și România s-a înscris la Uniunea Europeană în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccine”.

Știrea cu 10 milioane de doze într-un viitor nedefinit, apropiat de Paștele Cailor, este deja veche. Sper că președintele s-o fi aflat și el cînd s-a publicat.

În continuare, Klaus Iohannis a mai tras mîța de coadă cu o altă comunicare scăldată. Cu multă jenă pentru superficialitatea președintelui României o reproducem:

” Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate”.

Care sunt măsurile? Cucu-bau și ete trosc! De fapt această ieșire stupidă, fără subiect, o fi avut drept scop anunțarea presei că bîrna noastră națională, zisă și Sparanghel Vodă, a fost mînat de o dorință:

-”Am dorit să știu astăzi foarte detaliat de la ministrul Sănătății ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite și cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă”

Care sînt acestea? Deocamdată nu le știe nici președintele, nici ministrul. Sau le-au uitat de la întîlnirea lor pînă la microfoanele ziariștilor. Și gata! Mintea președintelui României s-a întors la ”purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie”.

Evident, a sărit peste spălatul pe mîini cu care și-a început războiul cu eroic contra SAR-COV 2 .

Și gata! Ce mai vreți?

N-am citit flecăreala președintelui cu ziariștii. Mesajul către țară al bîrnei naționale a fost acesta. Unul de o goliciune zguduitoare. Mult mai penibil decît tăcerea. Ne arată că președintele este gol și că nu ne putem lega nici o speranță de gîndirea sa.

Pentru că m-ați putea bănui de subiectivitate, reproduc integral discursul său, ținut miercuri seara la toate televiziunile. O vorbire care trădează o goliciune cutremurătoare, ca un semnal de alarmă pentru țară!

Iată textul preluat de pe site-ul Administratiei prezidențiale. Vă rog să-l parcurgeți. Dacă descoperiți o singură idee, vă rog să o semnalați. Altfel mă tem că ar trebui să plîngem cu toții la poarta Palatului Cotroceni:

”Bună seara!

Dragi români, astăzi, din păcate, avem iarăși un record total nedorit, peste 1.400 de persoane găsite de ieri până astăzi cu COVID-19.

Este prea mult. Este mult prea mult și vă rog, vă invit pe toți: purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie!

În acest context, am discutat astăzi la prânz cu ministrul Sănătății, fiindcă am observat un interes deosebit și pentru evoluția epidemiei, dar și tema vaccinurilor pentru combaterea acestei boli.

Este o temă recurentă. Este important pentru români să știe că la acest moment în Uniunea Europeană nu există un vaccin acceptat, aprobat, însă Uniunea Europeană sprijină mai multe proiecte de cercetare și sperăm că într-un viitor cât se poate de apropiat să beneficiem de un vaccin împotriva COVID-19.

Trebuie să știți că România este parte din acest efort și România s-a înscris la Uniunea Europeană în prima etapă pentru 10 milioane de doze de vaccin, atunci când primul vaccin va fi disponibil în Uniunea Europeană. Dar, încă o dată, la acest moment când discutăm, nu există un vaccin aprobat în Uniunea Europeană.

Este o temă care, din păcate, va reveni. Este o temă care în mod ușor de înțeles produce îngrijorare. Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea oamenilor sunt luate.

În acest sens, am dorit să știu astăzi foarte detaliat de la ministrul Sănătății ce măsuri sunt în curs, ce măsuri sunt pregătite și cred că oamenii lucrează la modul cel mai serios pe această temă.

Încă o dată, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie!

Dacă dumneavoastră aveți întrebări, poftiți!”

Pentru ce a ieșit la rampă Klaus Iohannis? Să ne spună de două ori să purtăm mască! Nimic altceva! Nici măcar o prostie frumoasă! Ne-a dat un sfat corect pe care izbutește să-l minimalizeze cu fiecare apariție!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/iohannis-masca-de-doua-ori/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: