Intrarea Domnului în Ierusalim. Duminica Floriilor

Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim, cunoscută în popor sub denumirea de Duminica Floriilor, are loc cu o săptămână înainte de Sfintele Paști.

Sărbătoarea mai este numită şi Duminica Stâlparilor, de la ramurile de măslin şi finic cu care a fost întâmpinat Iisus la intrarea în Ierusalim.

Cu o săptamana înainte de Patimile Sale, Mântuitorul Iisus Hristos a intrat în Ierusalim, pe un asin, înconjurat de cei 12 Apostoli. Mulțimea, recunoscându-L ca fiind adevaratul Mântuitor, L-a întâmpinat cu ramuri de finic și cântari de bucurie, scrie Creștin Ortodox.

Din punct de vedere liturgic, din această zi începe Săptămâna Patimilor, în amintirea cărora în biserici se oficiază în fiecare seară Deniile, slujbe prin care credincioșii îl petrec pe Hristos pe drumul Crucii, până la moarte și Înviere.

„Înainte de Paști cu șase zile, Iisus a venit în Betania, unde era Lazăr, pe care îl înviase din morți. Și I-au făcut acolo cină și Marta slujea. Iar Lazăr era unul dintre cei ce ședeau cu El la masă. Deci Maria, luând o litră cu mir de nard curat, de mare preț, a uns picioarele lui Iisus și le-a șters cu părul capului ei, iar casa s-a umplut de mireasma mirului.

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: