Gabriela Firea, în opereta cu vulpea bearcă la primărie


De cîte ori merg spre Aeroportul Internațional Otopeni și de cîte ori mă întorc nu pot să nu remarc mersul leneș al autobuzle Otokar, niște hardughii lungi ca un cîrnat făcut în bătaie de joc. Otokarul cu burduf pentru un oraș aglomerat seamănă cu un fel de mers cu dulapul în spinare prin pădurea deasă și întunecată. Numai prostul se încumetă să o ia la goană cu căruța prin hățișuri. Autobuzele lungi cu burduf de decor circulă mai mult goale de cîțiva ani și nimeni nu realizează cît de mare este paguba. De cînd au apărut, nu le-am văzut încărcate nici pe jumătate. Nu pot trece peste faptul că autobuzele turcești au o fiabilitate mult redusă față de cele europene și că, în anumite locuri, și la anumite ore sunt bune numai de blocat circulația. Ele arată, însă, pasiunea misterioasă a Gabrielei Firea pentru produsele turcești.

Gabriela Firea o ține cu turcii. Astra reacționează

De altfel, Bucureștii au rămas și fără tramvaie noi, în ciuda fondurilor europene existente. Gabriela Firea și gașca sa din Primăria Capitalei s-au agățat cu ghearele de o firmă turcească fără trecut în Uniunea Europeană și cu niște vagoane la fel ca autobuzele cu pricina. Povestea autobuzelor cu burduf de acordeon pe care madam Pandele a ținut morțiș să scrie că sunt binefacerea Primăriei Capitalei și a Consiliului Genaral al Capitalei (să vadă poporul că dotarea orașului matahalele auto este și opera de binefacere și munca depusă de sforarii din Consiliul General) este ridicolă.

Operațiunea Dezbrăcarea autobuzelor

Acum, cînd se muncește din greu la demontarea și demolarea inițiativelor marca madam Pandele realizăm ce pacoste a fost peste metropolă această cucoană plină de ifose și port drapel politic al găștii afaceriștilor din Ilfov. Mizînd pe două mandate și pe o carieră prezidențială, Gabriela Firea s-a îmbătat cu apă rece ca și Victor Ponta și s-a văzut strălucind vreme îndelungată pe cerul înnorat al politicii românești. Nici în visele negre ale ei sau ale marinarului Pandele nu a bîntuit un asemenea anonimat.

Autobuzele turcești pentru București, contestate

Madam Pandele a fost autoarea îngrădirii liniilor de tramvai (gîndire de provincial semirural, hotărît să înconjoare cu garduri tot ce-i aparține). Ea a fost pasionată de producția industriei turcești de autobuze, troleibuze și tramvaie (pasiune, încă, nedescifrată de DNA!), ea a înființat companiile municipale, fiind convinsă că ea știe cum este organizată Viena și Parisul și trebuie să înceapă europenizarea Capitalei după modelul orașului Voluntari. Marionetă a marinarului Pandele, cucoana a încropit un mecanism economic și de gospodărire și administrare a Capitalei de care s-a ales praful. A luat toate ideile marinărești aplicate de Pandele în Voluntari, a luat oamenii oamenii de anvergură comunală (descurcăreții) din subordinea soțului ei și i-a transferat la nivelul metropolei, provocînd aiureli și amatorisme greu de șters și de înlăturat din București. Ca să nu zică poporul că nu e tare, și-a tras o televiziune ca un cal mort și a inventat o echipă de handbal după modelul celei de fotbal din Voluntari.Ciocan se ia de gardurile lui Firea

A nenorocit Parcul Herăstrău (de care ne vom ocupa în zilele următoare, în mod special), a declanșat o uriașă campanie de mituire a presei mai gălăgioase, video, audio, pe net și pe facebook, a inventat concerte, carnavaluri și sărbători, excursii religioase și vacanțe pentru pensionari. Madam și consortul au jucat rolul politicianului credincios, cu lumînarea la brăcinar, cu sarabandă de mătănii ca în spectacolele de copii, ea și al ei s-au pus în fruntea coloanelor de credincioși pentru a conduce populația la moaște, spre întreținerea apetitului electoral al credincioșilor. A făcut o campanie de promovare a turismului în Capitală pentru a ascunde eforturile de întreținere (miluire!) a televiziunilor (mai ales, Antena 3 și Romania TV!), a făcut din istoria Bucureștilor un obiectiv de finațare a televiziunilor care, mai apoi, au găzduit-o cu generozitate în precampanie și în bătălia pentru fotoliul de primar al Capitalei. Și, încă, o mai găzduiesc, are sau n-are ce zice! După ce au încasat la greu (a fost cel mai profitabil an pentru gazdele dezbaterilor electorale), televiziunile întreținute continuă să o cheme pe madam și în răbufnirile ei de acasă, cu păreri care se aud pînă la mahala și cu obiecții la fiecare zgomot sau incident din București.

După o carieră de pomină pe capul bucureștenilor, Gabriela Firea a devenit termometrul călîu al temperaturii de la vîrful PSD, un fel de Dîncu feminin cu afaceri și cu sfori trase peste tot pe unde nu trebuie.

O poezie închinată lui Nicușor Dan: „Nicule, îți spun, nu-i bine/E frig de te c… pe tine!”

Din păcate, Nicușor Dan, altă mare păcăleală pentru București, un molîu cu ifose de intelectual, nu este în stare nu să rezolve apa caldă sau conductele sparte, transportul sau traficul, poluarea sau dezastrul din Herăstrău. El nu este capabil să ne prezinte nici măcar un audit al cheltuielilor de comunicare, petrecere, concerte și promovare a cucoanei din epoca sa de mare tărăboi și din dezastrul ei electoral. Cît privește bilanțul financiar al Bucureștilor, transformat prin multe locuri într-un soi de ponosit oraș balcanic, ce să mai vorbim. La cît de aerian se arată a fi Nicușor Dan, greu de crezut că va izbuti să ne prezinte un decont al operetei cu vulpea în fruntea Primăriei.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/gabriela-firea-in-opereta-cu-vulpea-bearca-la-primarie/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: