Florin Cîțu: acces cu certificat verde pentru toate activitățile economice din România!

Premierul interimar Florin Cîțu aruncă bomba și susține că este adeptul utilizării certificatului verde în toate activitățile, inclusiv pentru intrarea în magazine.

Răspunzând ziariștilor prezenți la o conferință de presă, astăzi, 14 octombrie, premierul interimar Florin Cîțu a vorbit despre măsuri suplimentare pentru combaterea răspândirii Coronavirusului:

”Ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului, un lucru pe care l-am discutat cu ministrul sănătății ar fi acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activitățile pe care le avem în România. 

În orice activitate unde intrăm în contact cu persoanele să avem acest certificat verde pentru activități economice. Dacă dorim în continuare să avem economia deschisă cred că aceasta este o măsură care ar ajuta foarte mult. 

Eu spun că a cere certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important și ne gândim la acest lucru. Propunerea trebuie să fie făcută cât mai rapid.” 

Întrebat de jurnaliști dacă acest lucru ar însemna o restricționare a cumpărătorilor, premierul a răspuns:

Asta nu este o restricționare, este doar o triere: dacă te-ai vaccinat, dacă ai trecut prin boală sau dacă te testezi (…) și la doctor dacă mergi ai nevoie de o astfel de măsură.

Aș merge pe ideea de a folosi certificatul verde și în magazine, da. Aș merge pe această idee!”, inclusiv supermarket-uri și hipermarket-uri a spus Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: