Descoperire importantă pentru istoria umanității, făcută în în Parcul Național White Sands din sudul New Mexico

Arheologii britanici și americani au făcut o descoperire uluitoare în Parcul Național White Sands din sudul New Mexico. Nu vă gândiți la comori fabuloase sau manuscrise de o valoare inestimabilă. E vorba numai despre niște urme de pași lăsate în nămol în urmă cu mii de ani pe fundul unui la care a dispărut între timp.

O teorie revoluționară

Studiul geologic datează aceste amprentele umane cu cel puțin 2.000 de ani, potrivit unei cercetări publicate astăzi în revista Science.

Folosind datarea cu Carbon 14 a semințelor descoperite în straturile geologice aflate înaintea sau dedesubtul celor în care se află urmele, oamenii de știință înclină să creadă că e vorba urme mai vechi. Practic, ele ar atesta că oamenii au ajuns pe continentul american cu mii de ani mai înainte decât cred oamenii de știință.

Homo sapiens a ajuns în America de Nord acum 13 000- 16 000 de ani sau mai devreme?

De zeci de ani se consideră că homo sapiens a ajuns pentru prima dată în America de Nord acum între 13.000 și 16.000 de ani în urmă, când topirea gheții din America de Nord a deschis rutele de migrație.

Puțini arheologi susțin, însă, că ar fi descoperit dovezi fiabile despre o prezență umană mai veche de 6.000 de ani.

Amprentele găsite în Parcul Național White Sands din New Mexico par să dateze, însă, de acum 23.000 de ani, ceea ce le-ar transforma în prima „dovadă neechivocă” a faptului că homo sapiens a ajuns în Lumea Nouă mult mai devreme decât credeau istoricii. Dan Odess, consilier științific al Serviciului Parcului Național, consideră că urmele lăsate pe nisipul alb sunt dovezi clare că în America erau oameni în timpul ultimului maxim glaciar.

Majoritatea academicienilor cred că oamenii au migrat din Asia în America pe uscat din Extremul Orient rus spre Alaska,

 » Citește tot articolul pe www.Historia.RO

Lasă un răspuns