Dan Voiculescu se întoarce în Parlament – editorial de Cornel Nistorescu


Îmi cade privirea pe o știre de pe un site plin de gogoși și declarații trăznite, care minte la greu ca și România TV. Și acesta, după ce te agață cu titluri pompoase, după ce dai clic și deschizi articolul, decoperi că ai fost păcălit. Ai parte doar de o vagă introducere în subiect după care ești invitat să mai faci o accesare pentru un alt site unde să afli o brumă de știre.

Știri pe surse este paroxismul bombelor fîsîite, așa cum România TV este televiziunea minciunilor gongonate. Ei bine, pe acest site de fonfleuri, bîrfe și zvonuri politice a apărut o mică știre de politică. Cică „Parlamentari PPU-SL (umaniștii afiliați PSD) au înregistrat la Senat o propunere de completare a Codului Administrativ „în vederea punerii în operă a voinței suverane a poporului român, exprimată la referendumul organizat în data de 26 mai 2019”.

Știrea face referire la o propunere de completare a unei legi. Cică Partidul Puterii Umaniste – Social Liberal vrea să îmbunătățească nu știu ce lege. Poate că este necesară, poate că nu. Important este că gruparea dirijată la greu de Dan Voiculescu începe să dea din coadă și să se agite. Pînă nu demult, PPU-SL era reprezentat doar de Piedone cu făcutul său de cadouri prin piețe, unde împărțea bunicuțelor cîte o floare. Și, alături de el, Maria Grapini, cu cîte o declarație pe la Bruxelles, și acolo de pe listele PSD dar cu mintea și cu sufletul tot la Dan Voiculescu, desemnat cu pompă și mîndrie ca fiind „fondatorul doctrine umaniste”, doctrină de care a auzit doar el și ceilalți dezertori poltici care îl înconjoară. Oricum, performanța este totală.

Un om care conduce un grup de afaceri și de media a fondat ceva care nu există decît în mintea sa și în jurul său. Presupun că mulți cititori vor fi băgat de seamă că Partidul Umanist, Partidul Conservator și Partidul Puterii Umaniste, trei nume diferite pentru aceeași iluzie politică, reparare gălăgios și agitat în preajma alegerilor.

Dan Voiculescu mobilizează toți dezertorii politicii, toți ratații și cercetații penali, plus cîteva personaje care nu încap prin alte partide, la care mai adaugă cîțiva anonimi cultivați sau gonflați cu insistență de Antena 3 și pac, încropește o grupare politică băgată în seamă de îndată de Antena 3. Postul de televiziune cu pretenții de obiectivitate la standarde CNN face știri din fiecare întrunire a fantomaticului partid, invită, pe rînd, toată suflarea acestei cete politice pestrițe și apoi o ia iar de la capăt, cu Maria Grapini, cu avocatul Daniel Ionașcu, cu Leocadia Gavrilescu și Teodor Meleșcanu și cu cine se mai oferă să îngroașe rîndurile acestei forme de valorificare politică a audinței Antenei 3 și a bîlciului nesfîrșit de pe Anteana 1 și de pe Antena Stars-Paparude.

Inițiativa celor de la PPU și, pe deasupra, SL, adică social liberal (de rezumat cam așa: noi facem banii și avem grijă de cei săraci!) poate fi analizată de cine este preocupat de prevederile legale în domeniu. Deocamdată, interesantă este vestea că apar tot mai multe știri despre umaniștii afiliați la PSD.

S-au lipit navetiștii lui Dan Voiculescu de PSD? A negociat Dan Voiculescu cu Marcel Ciolacu o alianță electorală sau o fuziune? Sau se dau neamuri fără se fi înrudit? Sau lucrurile au rămas la aceeași înțelegere de piață, ca în anii anteriori? Fantomatica „putere umanistă” pune la bătaie Antenele 1 și 3 și circul cu starlete și paparude de la Antena Stars, plus liliputanul Jurnalul iar ceilalți oferă la schimb locuri în parlament, posturi în guvern (dacă ajung la putere) și cît mai multe posturi prin deconcentrate.

Și uite așa, seară de seară, puterea umanistă și puterea socialistă, din ce în ce mai apropiate, ne prelucrează opțiunile și convingerile la Antena 3, în vederea următoarelor alegeri locale și parlamentare.


Dan Voiculescu își vede mereu portretul pe pereții Parlamentului României!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/dan-voiculescu-se-intoarce-in-parlament/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: