Cu Băsescu, la spectacol și la dezastru – editorial de Cornel Nistorescu


Credeați că ați scăpat de Traian Băsescu după al doilea mandat prezidențial? E ca și cum ai spune că scapi de rîie sau că va dispare COVID -19 pentru că s-a plictisit să bulverseze populația! De-aia și-a făcut fundația care să pregătească partidul, de-aia s-a dus în Parlamentul European! Să joace politică și să se apere de consecințele învîrtelilor pe care le-a lăsat în urma sa. Anunțul cu candidatura la Primăria Capitalei este o reacție disperată a unui politician care simte că partidul său se scufundă, iar el, deși vorbește din ce în ce mai mult, și, culmea, mai corect decît adversarii săi, contează din ce în ce mai puțin. Traian Băsescu nu suportă să nu stea la masa de joc a aranjamentelor politice. Și, implicit, a beneficiilor pe care le aduce politica românească. Marinarul n-are nici un pic de jenă, nici reper moral, nici milă și nici o ezitare. Mai ieri-alaltăieri, îi acuza public pe șefii poliției că s-au dus acasă la neamul Mototolilor să negocieze condițiile de înmormîntare ale unui Mototolea ucis. Acuzația este discutabilă și interpretabilă. Sigur, ea nu rezistă în gura unui om care a folosit clanurile țigănești în afaceri și în campanie electorală și al cărui frate a ajuns după gratii tot din cauza afacerilor cu clanurile țigănești. Polițiștii să stea cuminți ca neamurile și trimișii președintelui să strîngă bani de la țigani! Tupeu, nu glumă! Geamparalele lui Traian Băsescu la sărbătoarea țiganilor de la Costești rămîn antologice pentru capitolul de penibilități al politicii românești. Or, de dragul băgatului în seamă, al aparițiilor multiple în fiecare seară, Traian Băsescu este capabil să acuze preluările de terenuri de la Fundulea, vînzarea flotei de pescuit, resituirea de zeci și sute de proprietăți din București, vînzarea de energie ieftină celor de la ALRO și să ceară anchetarea lui Buzăianu, după ce tot el i-a semnat renunțarea la cetățenie pentru a nu mai putea fi cercetat în calitate de cetățean român.

Mai pe scurt, Traian Băsescu scuipă tot ce a lins și laudă tot ce a călcat în picioare. El rămîne un fel de demon, un vîrcolac politic născut din incoerențele și slăbiciunile moralei publice. Un aventurier a apucat să încalece societatea românească și nimeni nu mai poate vindeca rănile lăsate. Și, de care România nu scapă decît după o perioadă de despăduchiere și penitență.


Traian Băsescu știe cărțile și jocurile de la Primăria Bucureștilor. Le-a valorificat ca nimeni altul. De fapt, pornind de la primărie, Traian Băsescu a clădit marea piramidă de interese și persoane de sprijin cu care avea să ajungă președinte.

Și, pentru că în alianța de dreapta pentru actualele alegeri locale nu a fost acceptat, Traian Băsescu a pus la bătaie credibilitatea care i-a mai rămas. Are nevoie ca PMP-ul său să primească locuri de consilieri care să taie din porția de cașcaval devenită proverbială. Traian Băsescu are un singur scop. Să exercite o izolare și să se agațe de coaliția PNL-USR-PLUS. Pînă cînd nu se închide casa electorală (adică pînă nu expiră data depunerii de candidaturi) nu vom putea fi siguri pe candidatura marinarului. Va acuza, va promite, va mușca și va încerca să obțină o bucată de cașcaval din afacerea gestionată de consilierii generali ai Capitalei. Pentru bucureștenii interesați de ce se întîmplă la Primăria Capitalei, trebuie spus că plasa de aranjamente și de influențe țesută de consilierii generali a devenit o afacere fabuloasă. Încă nu știm cine are beneficii mai grase dintr-un mandat la Primăria Capitalei. Echipa consilierilor sau gașca primarului general?

Traian Băsescu aleargă pe la televiziuni pentru a pompa credibilitate într-un partiduleț care se dezumflă prin toți cîrpiții care îl susțin. Cam același lucru se întîmplă cu Pro România! Unde vorbește Traian Băsescu a fost Victor Ponta sau va apărea acesta după ce se termină spectacolul marinarului. Amîndoi riscă să piardă trenul politicii parlamentare și de aceea se agită ca disperații în cadrul spectacolului dedicat alegerilor locale.


Urmăriți-i cu atenție! Ponta și Băsescu sunt expresia fidelă a tuturor slăbiciunilor din politica românească. Și, implicit, din judecata alegătorilor români!

foto fb 

Preluat: https://www.cotidianul.ro/cu-basescu-la-spectacol-si-la-dezastru/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: