Criză în PSD, în frigider și la gară


Ce bun ne-ar fi fost acum un guvern cu un proiect de țară! Adică direcții de dezvoltare, mijloace, reforme, educație subordonată proiectului și un plan pentru sistemul de sănătate care să încerce un echilibru între stat și privat, în așa fel încît omul de rînd să nu moară pe drumuri, iar cel bogat să nu fie întreținut din cheltuielile publice.

Ce bun ne-ar fi fost un președinte preocupat de o Românie coerentă, nu de una dezbinată! Sărac cu duhul, el are o contribuție la reducerea comunicării politice numai la porniri primitive. Arestare, suspendare, dispariție și iar de la capăt.

Şi ce bună ne-ar fi fost o presă preocupată de dosarele importante ale societății, nu de aventurile farfuzelor și de declarațiile făcute pe holurile parlamentului sau pe la sediile partidelor.

Eșecul moțiunii PSD are cam aceleași consecințe pe care le-ar fi avut în cazul în care moțiunea ar fi trecut. Dacă trecea, urma un dezastru și o jupuială în PNL. Confuzia creată de căderea guvernului Orban în vreme de pandemie ar fi fost aproape la fel cu cea stîrnită acum în principalul partid de Opoziție. Singura forță capabilă să se opună improvizațiilor exasperante ale liberalilor era PSD-ul. Si, cînd părea că partidul celor mulți se stabilizează, printr-o simplă mișcare greșită, intră iar în derivă. Se poate șterge peniblilul situației de lipsa cvorum-ului prin ”exmatricularea” celor absenți? După părerea mea, nu este decît o iluzie. PSD-ul rămîne cu aceleași probleme de personal și organizare. Gruparea oportuniștilor cu preocupări sociale rămîne neconvingătoare cîtă vreme folosește politica numai pentru interesele personale.

Majorările de pensii și salarii nu sunt decît anestezice și calmante pentru cei săraci în vreme ce starea materială a celor care conduc această grupare politică se îmbunătățește pe zi ce trece, indiferent de ce fel de criză este. Discurs de stînga cu apucături grosolane de dreapta. Dacă am face o comparație între bunăstarea generalilor din Poliție, din SRI sau din SPP sau a marilor procurori și judecători cu starea liderilor PSD, vom vedea că diferențele sunt nesemnificative. Şi liderii PSD-ului sunt la fel de baroni ca și vedetele PNL-ului sau ale SRI-ului și parchetelor.

În fapt, Romania este dominată de o castă omnipotentă, scutită de crize. Spectacolul confruntării între diverse grupări mafiote sau profesionale abia ecranează marile probleme ale populației, ale insituțiior și ale economiei.

Este convingător Marcel Ciolacu cînd face următoarea afirmație:

„Un nou record negativ – 60 de morţi de COVID-19! Secţiile ATI gem de bolnavi, România a depăşit China la numărul infectărilor. China!!! Toţi trădătorii, toţi fripturiştii, toţi combinagii care au ţinut acest Guvern în viaţă pentru a prinde un nou mandat pe lista de traseişti a PNL sunt răspunzători alături de PNL pentru acest dezastru! La fel şi toate partidele care au girat corupţia, traseismul şi prostia Guvernului PNL! Dezastrul este acum total! Cu economia pusă pe butuci, fără alocaţii dublate, cu pensii mărite în bătaie de joc, sub rata inflaţiei, şi cu o harababură totală în ceea ce priveşte începerea şcolilor.”

Nu cumva este o răbufnire de om încurcat de propriile promisiuni eșuate? Nu cumva guvernul Orban este încă în fotoliile puterii pentru că președintele PSD a susținut cîndva instalarea sa? Nu cumva majorarea cu 40% a pensiior era o grenadă pusă șmecherește în geamantanul celor care se pregăteau să vină la putere? Adică o șmecherie economico-financiară ca și celelalte gîndite de Darius Valcov?

Este ”dezastru” în țara noastră? Putem vorbi de dezastru așa cum putem vorbi de succesele economiei anunțate de Vasile Florin Cîțu sau de performanțele guvernului pomenite de Ludvic Orban sau de noua Coana Joițica. Nu cumva dezertarea de la cvorum vine și din întroducerea grupului de navetiști și impostori dirijați de Dan Voiculescu într-o alianță nesemnată (cu urme ai vechi) care, de fapt, ascunde doar susținerea Antenei 3 pentru campaniile PSD?

De ce l-aș crede pe Marcel Ciolacu atunci cînd se plînge de situația școlii? Doar pentru că biata ministresă de la Educație este de un penibil nemărginit? Ar propune Marcel Ciolacu pe cineva mai bun? O privire în urmă pe lista cu numirile PSD la Educație ne stîrnește același rîs și aceeași groază!

A fost dat afară din PSD un deputat Dan Ciocan pentru că a trădat. Nu știe Marcel Ciolacu cine sunt frații Ciocan în județul Olt? Atunci mai bine să se lase de politică! Din moment ce Paul Stănescu (apropiatul fraților Ciocan) este secretar general al PSD ar fi trebuit să știe. Nu este nimic ticălos prin Olt și mai ales în zona Caracal de care frații Ciocan să fie străini.

Si atunci ce vrea Marcel Ciolacu? Putere cu orice preț sau curățenie cu orice preț?

După cum arată acum ceata liberalilor înghesuită la din ce în ce mai puținele bidoane cu miere ale țării noastre ne aflăm în fața aceleiași lumi împărțită în două tabere și diferențiată doar de inițialele diferite.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/criza-in-psd-in-frigider-si-la-gara/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: