Ciucă și Ciolacu, Cîțu și …Spanacu!


După iresponsabila și stupida încropeală numită PNRR, o adunătură de măsuri fără nici o coerență, cu niște costuri enorme și cu revoltătoare cheltuieli inutile, în sfîrșit, mai vine un îndelung gemut „pachet de măsuri”.

Avem inflație cu două cifre! Ce spun reprezentanții BNR

Suntem chemați să ne bucurăm și să vibrăm de fericire că, în cîteva luni,  o să avem două planuri de măsuri copleșitoare. Un Plan Național de Redresare și Reziliență, redactat de un incompetent închipuit și aprobat la „tu-i mă-sa” de Comisia Europeană și, apoi, un alt hei-rup de speranțe deșarte numit „Sprijin pentru România”. Pînă să punem la cale PNRR-ul era necesar un pachet, un sprijin, adică o proptea pentru populație și economie ca nu cumva lucrurile să se ducă naibii. Primul i-a aparținut unui grup intestin cu acoperire politică, iar al doilea, numit „sprijinul”,  este opera a doi bărbați rotofei, cu burta la înaintare și cu scăfîrlia la retragere.

Banca Mondială, prognoză sumbră pentru România

Citiți „Sprijinul pentru România” asumat de doi rotofei străini de economie, de strategii politice de anvergură, de proiecte de țară, cu un soi de zero viziune pentru România. Pachetul lui Ciucă, Ciolacu și Cîțu (CCC-marcă de pantofi!) sună ca o pomană disperată împărțită populației după război. Poate că asta și este! Populația României (numită cu îngîmfare și falsă mîndrie rrromânii) este sărăcită, înfometată, cu un nivel de igienă și sănătate la pămînt. Ce fel de țară și ce fel de guvern avem dacă 12 milioane de oameni au nevoie de sprijin? Budăi zice că atîția așteaptă ajutoare! Ce viață trăiam noi în Europa dacă pînă azi bolnavii în spitale primesc hrană de 11 lei? Știți de cît mănîncă pe zi Iohannis, Ciucă și Ciolacu? Gabaritul și fălcile lor nu prea arată a indicator de 11 lei. Cei trei, plus „subțireii” de la UDMR, reprezintă statul bugetar, cel care a păpat 10 miliarde de euro de la începutul anului. Și o să mai înfulece la greu, pentru că eu nu-l văd nici pe Iohannis, nici pe Ciucă nici pe Ciolacu reducînd din cohortele care îi secondează și din lefurile cu care își răsplătesc clienții prin diverse consilii de administrație.

Ciolacu: Îmi pare bine că am luat decizia să creăm această coaliție de guvernare

O populație sărăcită ( Budăi invocă de 12 milioane de cetățeni beneficiari de sprijin) trăiește pe termen scurt la supraviețuire și primește vouchere (cartele!) ca să-și cumpere orez, ulei, zahăr, pîine și oțet. Nici banala operațiune din anii 60 n-a fost pusă la punct. Asta este nivelul nostru de viață europeană? El ilustrează perfect dezvoltarea, bunăstarea și nepriceperea criminală a celor care ne conduc.

Avem inflație cu două cifre! Ce spun reprezentanții BNR

Nenorocirea cea mare a acestui „Sprijin” este că nu depășește cîrpeala folosită de comuniști în anii grei de după război, nici suta de lei promisă de frică de Nicolae Ceaușescu și că toate aceste promisiuni sunt un fel de „hai să le mai dăm ceva ca să stea cuminți, să trecem naibii și de următoarele alegeri!”

Tragedia României vine de la faptul că în trei decenii n-am avut nici un proiect de țară și am trăit în bătaia vîntului, crezînd că NATO și UE ne sunt suficiente ca să ne asigure dezvoltarea și bunăstarea. Toată viața noastră politică s-a rezumat la promisiuni. Toată agenda publică a României este redusă de politicieni și de mass-media la pensii și creșteri de salarii. Cu o sută, cu două, cu 2% creșteri. Cam pe aici se învîrte nivelul gîndirii celor care ne conduc. Să mai dea ceva, sa treacă și de alegeri. Dezvoltare pentru România? Cu cine? Cu Cîțu, cu Ciolacu, cu Ciucă? Toți trei nu-s în stare să facă o marcă de pantofi.

După grandiosul și întunecatul PNRR ni se servește „Sprijinul pentru România”, un pachet (o adunătură) de măsuri mai degrabă electorale decît salvatoare. Niște pomeni politice și nimic mai mult, menit a da săracilor și copiilor un strop de ajutor.

Cum ne dezvoltăm mai departe? Cu Cîțu, cu Ciolacu, cu Iohannis nu poate urma decît un alt pachet de măsuri, un alt „Sprijin pentru România” și alte bonuri de masă. Poate scrise în engleză!

Iată ce zice „sprijinitorul” Marcel Ciolacu:

„Românii au făcut mereu față provocărilor. Acum trebuie ca și clasa politică să se ridice la nivelul cetățenilor. Trebuie să oferim un ajutor real cetățenilor. Jumătățile de măsură nu sunt suficiente. PSD a intrat la guvernare pentru a veni cu soluții. Nu mai avem timp de politică sterilă. Planul Sprijin pentru România va răspunde momentului dificil în care am lucrat. Mă bucur că am lucrat la acest plan împreună cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă și domnul președinte Kelemen Hunor. A venit momentul ca noi, oamenii politici, să livrăm”.

Să vedeți ce o să ne mai „livreze” Ciucă și Ciolacu, Cîțu și …Spanacu’!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/ciuca-si-ciolacu-citu-si-spanacu/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: