Cincinalul pandemiei


Știți de ce trebuie să fim impresionați pînă la lacrimi și sughițuri? Pentru că viitorul nostru se arată a fi, în abordarea celui care are pretenții să conducă România cu o mînă de fier, doar un șir de vorbe goale ce nici măcar din coadă nu mai sună. Miercuri, 1 iulie, bîrna noastră națională, după îndelungi amînări, lălăieli și picoteli a ieșit în fața nației și a spus:

-(Dragi tovarăși!) „A venit astăzi momentul ca toate măsurile pe care le adoptăm în domeniul economic să fie incluse într-un plan, într-un singur plan, și să turăm motoarele pe calea relansării economice. Așa cum știți, m-am implicat direct, împreună cu premierul și cu membrii Guvernului, în dezbaterea și identificarea celor mai bune măsuri de relansare economică, pornind de la consultările cu mediul de afaceri, de la nevoile economiei, dar și ale salariaților”.


”Această abordare presupune un nou model de dezvoltare economică, bazat pe măsuri adaptate noii economii, un model economic axat pe investiții în infrastructură, pe digitalizare și inovare, pe competitivitate și export de produse cu valoare adăugată ridicată”


”….vom depăși dificultățile actuale și vom pune bazele României Normale, care să ne ofere tuturor un viitor mai bun în țara noastră”.

După cum vedeți, în locul României multilateral dezvoltate a lui Ceaușescu, a fost anunțată „România normală”. Și pe care o vom vedea la Paștele cailor, Klaus Iohannis anunțînd cu acest plan că „Vom pune bazele României Normale”. Adică vom turna fundația, iar pînă la acoperiș vom mai vedea.

(Dragi Tovarăși!)- ”Vă mulțumesc și vă doresc succes și spor la muncă!” (Aplauze și osanale pe televiziuni și în reuniunile PNL)

Cam din asemenea propoziții trebuie să răsară viitorul luminos (denumit „mai bun” de președintele Iohannis). Mai bun cu cît? În procente? În bani? În creșteri de pensii sau în plecări în vacanțe? Pînă vom vedea noi că va fi sau nu mai bun și pînă vom afla că va fi fost mai prost și mai întunecat, președintele Klaus Iohannis își va fi făcut vacanțele și navetele la Sibiu, adăugînd încă una-două-șapte-nouă case din meditațiile și discursurile sale pattiotice (mai nou, plătite și ele foarte bine), iar liberalii vor fi pus sub saltea banii pentru pensii și pentru două-trei generații de urmași.

Cam acesta este nivelul de abordare al celor care îl proptesc pe Klaus Iohannis la Cotroceni și, din moment ce el îl acceptă și-l citește cu mare atenție (și, uneori, cu dificultate!), cam acesta este și nivelul său de gîndire.


România iese cu foamea-n gît din pandemie, cu economia ologită și Ludovic Orban ne organizează un festival de promisiuni și ne vinde un viitor trandafiriu de peste 10-20-30 de ani. El și ai săi jubilează cu mîinile pînă la coate în casieriile României și noi, ca proștii, cu privirile ațintite la un orizont care ni se arată peste două-trei decenii și pe care nu le vom vedea nici pe lumea cealaltă, îi credem? Ce-i asta? Prostie, dispreț sau vrăjeală și golănie?Jonglerie politică sau campanie electorală? Sau toate la un loc? Suntem împinși să alergăm cu gîndul pe autostrăzile viitorului ca să votăm PNL-ul și Ludovic Orban la următoarele alegeri parlamentare, în așa fel încît premierul să mai poată oferi încă o roabă de studii de fezabilitate lui Michael Stanciu și Search Corporation (clientul său mai vechi de la Ministerul Transporturilor)!


De ce cred că toată lista asta cu frișca discursului prezidențial pe deasupra este doar glazură, minciună și siropăreală electorală?


Pentru că alături de cei doi paralei patriotici a sărit și țurcana noastră politică. Ea a lămurit pentru popor și a bătut în cuie tehnologia de propagandă. Orice prostii ar face, oricîte greșeli s-ar vedea și oricîte șterpeleli și tunuri ar avea loc, ceata ei trebuie să se laude. Și bălaia noastră liberală a zis:

-”Astăzi, prezentăm programul de măsuri de relansare pentru viitor, însă nimic nu am fi putut spune astăzi credibil dacă nu am fi gestionat bine criza sanitară și economică, și am fi putut eventual  avea o înșiruire de vorbe frumoase, însă fără valoarea unor fapte dovedite, așa cum pune pe masă în momentul de față Guvernul Orban. Este o certitudine că Guvernul PNL a asigurat de urgență în sistemul de sănătate 5,4 miliarde de lei, în condițiile în care, la preluarea guvernării, stocurile erau 0, datoriile uriașe, infrastructura la pământ, iar mare parte din instituții debusolate”.

Adică toată prestația leșinată și prostească, incoerentă și cu achiziții dubioase reprezintă „o bună gestionare a crizei sanitare”?


Parol! Și sictir!


Cum ceata lui Sică Mandolină a gestionat criza sanitară, fascinat întîi de alegeri anticipate și, mai apoi, de achiziții, tot așa va poceda și cu miile de kilometri de infrastructură rutieră, feroviară, educațională, energetică și pentru sănătate. Și etc!


Viitorul mai bun începe, cu siguranță, după Paștele Cailor!


Să trăim o mie de ani să vedem dacă promisiuni mai gogonate decît acestea vor mai apărea vreodată în calea poporului român!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/cincinalul-pandemiei/

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: