Bomba bombelor – o rușine la Antena 3


Probabil că nevoia de a face un serviciu politic a dus la încropirea aceastei ”bombe a bombelor”. ”Vin și eu cu Antena 3” înseamnă pentru Dan Voiculescu, pe lîngă promovare insistentă, și un serviciu important făcut într-un moment hotărîtor (care să ducă la înclinarea balanței), iar pentru echipa condusă de Mihai Gîdea, un mod de a răsplăti sumele uriașe încasate de Antena 3 de la Primăria Capitalei (sau de prin preajmă, dar tot pe filiera primăriței!).

Joi seara, la ora cînd nu se mai poate repara nimic din ce se distruge la final de campanie electorală, cu surle și trîmbițe, Mihai Gîdea (pe post de trompetă) a tot anunțat ”bomba bombelor”. Adică o biată convorbire înregistrată cu un reprezentant legal al unor imobiliari. Un fel de fantomă vocală care s-a hotărît să-l dea în gît pe Nicușor Dan.

Nu era decît o voce distorsionată și fără cap care îi spunea Oanei Zamfir (tot o umbră a Oanei Stancu de altădată!) despre negocierile și implicările lui Nicușor Dan în afacerile imobiliarilor. Sursa nu avea nici față, nici nume, nici dovezi. Nici măcar nu se dădea gata de luptă! Putea fi adevărată și putea fi o ficțiune, o punere în scenă ca răzbunare pentru toate strîmbele băgate de ONG-ul condus de Nicușor Dan (Salvați Bucureștiul).

Nu contează părerile mele și nu au nici o valoare. Dar îl bănui pe Nicușor Dan de folosirea în exces a contestării de proiecte și de folosirea unui ONG și în scopuri discutabile. Cavalerul mediului și al legii călărește caraghios! Dar de aici pînă la încercarea de a deturna un proces electoral în defavoarea unui candidat și în sprijinul unei foste colege, ajunsă la cîrma unei primării transformată în sursă de bani pentru Antena 3, este o cale lungă.

Spre surprinderea celor care au regizat ”bomba bombelor”, și Ion Cristoiu și Mircea Badea au luat distanță, lăsînd loc semnelor de întrebare.

Din păcate, investigațiile Oanei Zamfir au devenit niște povești auzite de la cineva sau niște comentarii pe seama unor documente primite de la altcineva și sunt numai umbra jenantă a celor care au fost cîndva. Un fel de apărarea legii și a adevărului într-un interes, tot așa cum Nicușor Dan nu contesta proiecte și dezvoltări imobiliare de florile mărului.

De obicei, alegerile pentru postul de primar al Bucureștilor se încheiau cu o bombă pusă sub căruța falnică a favoritului. De data asta, n-a explodat! Ce-a făcut Antena 3 n-a fost decît o caricatură de bombă jurnalistică, al cărei fîsîit a fost declanșat numai pentru a o ajuta pe Gabriela Firea.

În ce privește ”bomba bombelor” scăpată de Adrian Ursu pe parcursul jenantei investigații, ar trebui făcută o precizare. Adrian Ursu zice că trăim ”într-o țară a lașității”, deși s-a instalat la Intact și la Antena 3 ca locotenentul cel mai fidel al lui Dan Voiculescu!

Se vede și în bătaia postului Antena 3!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/bomba-bombelor-o-rusine-la-antena-3/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: