Alegeri caraghioase pentru CCR


Nu se mai poate face nimic! O ținem din rău în mai rău. Din incult în și mai incult. Din nepriceput în și mai nepriceput și mai tare susținut. Din absolvenți de drept de nota 7 de la stat am sărit la diplome luate pe ochi frumoși, apoi la diplome de la universități fără drept de examen licență șamd.

Danileț, la CCR, Bulai, la Cultură, Bulă, la Știință

Ăsta este progresul nostru științific și didactic, progres care se vede de departe și în audierile organizate pentru propunerile CCR. După răsplata acordată lui Daniel Morar și după cadoul făcut Liviei Stanciu, după rezolvările spectaculoase la ICCJ, ce mai vrem? O răsplată pentru Camelia Bogdan și una pentru Cristi Danileț (acestuia pentru tărăboiul făcut în diverse momente în care societatea civilă era chemată să pună umărul sau „talpa” la blocarea sau promovarea unor decizii incomode sau imposibile)? Ar trebui să invoc și o recompensă pentru Monica Macovei. Nu de alta, dar a băgat tot mecanismul de justiție din țara noastră într-o ceață pe care o poți vedea doar în ochii unui om afumat.

E oficial: Licu, candidatul PSD pentru CCR

Ce fel de Curte Constituțională a României vom avea cu Bogdan Licu și cu Iulia Scîntei (căreia i-a sărit o literă din nume sau o siguranță de la modestie)? Un procuror specializat în sforărit și o notăriță cu iz (evit să adaug un atribut) și cu un nivel spiritual cam egal cu al lui Bogdan Licu vor pune umărul cerebral al materiei lor cenușii la limpezirea unor confuzii și neclarități din legile României, aflate în posibilă contradicție cu Constituția României. Vă invit să-i priviți cu atenție și să vedeți dacă nu cumva se vede pe fețele lor cît drept constituțional cunosc. Nici dacă Iulia Scîntei, vedetuță liberală (cîndva starletă a aceluiași partid),  și Bogdan Licu (luminăție pîlpîită susținută de PSD) își angajează meditator pe domeniul Dreptului constituțional nu voi mai crede în deciziile CCR. O instituție șchioapă n-are cum ajunge la esențe ale Dreptului constituțional nici dacă sus-numiții înghit toate paginile Constituției României amestecate cu tocătură de pagini din manualul lui C. G. Dissescu. Cinismul și micimea intelectuală a clasei politice fac din CCR o curte de partid care va decide nu pe fondul problemei, ci pe baza majorității politice pe care o alcătuiesc partidele care i-au desemnat în momentul în care CCR votează. Adică un soi de cîrpeală votată după auzul politic al membrilor. Asta înseamnă că vom avea decizii CCR dintre cele mai trăznite, vesele sau absurde și, într-un final, o minimalizare totală a Curții. Dacă nu, chiar desființarea ei.

Împărțirea ciolanelor pe tarlaua ICR

Cam același lucru se petrece și cu ICR, transformat într-o tristă mașinărie de produs sinecuri în numele culturii române. Și aici numărul literelor alfabetului folosit la scris și citit de desemnații partidelor parlamentare este din ce în ce mai mic.


Nu știu ce este de făcut la CCR și nici la ICR pentru că este cam la fel și prin alte instituții conduse de „doctori” și acoperiți.

Mergem la vale și cîntăm democratic!

Preluat: https://www.cotidianul.ro/alegeri-caraghioase-pentru-ccr/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: