Un grup de castrați identitar, concepuți și „născuți” direct pe o tastatură de calculator, se străduie să își convingă cititorii că în rîndul militarilor, activi sau pensionari, bate un vînt antidemocratic. Cum au constatat asta? Au descins pe facebook și le-au cercetat postările pentru a vedea cum gîndesc. Iubesc ei NATO? Admiră Ucraina? Țin cu Trump? Cred în scenarii? Se îndoiesc de masacrul de la Bucha? Reinterpretează destinația laboratoarelor biologice americane din Ucraina? Dacă un pensionar militar gîndește despre privatizare ceva în genul „fiecare borfaș rus, american sau orice alt neam au luat pe nimic totul. Am rămas în curul gol (…) Avem de aplicat și promovat numai interesele altora!” el este de periculos, chiar dacă spusele sale formulate neîngrijit exprimă adevărul!
Gîndirea militarilor (activi sau pensionari) este cercetată cu lupa, puricată și întoarsă pe toate fețele în stilul securității sovietice și al romanelor lui George Orwell. Dacă pensionarii militari înțeleg altfel decît gîndește Alexandru Florian sau Gabriel Liiceanu, oamenii respectivi sunt proști, inculți sau sunt dușmani ai poporului sau ai democrației. Sau sunt antisemiți!
-Nu iubiți democrația! Nu sunteți tolerant cu minoritățile! Aveți elemente de gîndire ce țin de antisemitism! Nu vă delimitați de morții vinovați!
Noua gîndire acuzatoare importată de cine știe unde luptă orbește pentru libertăți totale fără nici o libertate de a pune la îndoială dezinformările practicate pe scară largă în pandemie și în războiul din Ucraina. Un soi de poliție a gîndirii, de tipul securității sovietice din anii celui mai crunt proletcultism, bîntuie unde nu te aștepți: prin presă, prin instituții, prin USR și prin curentele de comandă. Dar ambalat într-un limbaj cu pretenții de lume modernă, de libertate, de democrație. Și bat la uși, cer socoteală, cer sancțiuni. Nu mai lipsesc decît dosarele, anulările de pensii, confiscările de case și arestările.
O stranie partidă a străinătății începe să se întindă printre procurori și printre ofițerii activi din servicii, printre politicienii tineri și printre ziariștii întreținuți de afară prin intermediul fundațiilor de susținere a libertății și democrației, deveniți și ei instrumente externe, prin paginile site-urilor, prin preajma Monicăi Macovei și a celor crescuți în pepiniera de oportuniști a lui George Soros.
Cum sunt vînați cei care gîndesc și se exprimă neconform?
”Tot Popescu i se adresează lui Victor Ponta cu ”mincinosule” și ”trădătorule”, iar despre Lucian Boia spune că este ”un pseudoistoric, turnător la securitate și vânzător de țară” – tot aici, Hâldan scrie despre ”(…) alte lichele ( Liiceanu, Patapivici, CTP etc); în distribuirea unei știri despre fostul ministru Daniel Funeriu, Popescu și se adresează cu ”măi nazisto-bolșevicule”, iar Adrian Plaiu, care precizează pe Facebook că este absolvent al unei Școli Militare de Ofițeri Activi cu ”Ba, tampitule (…)”. Nici Plaiu nu a răspuns mesajului G4Media.ro trimis pe Facebook….. Multe dintre capturile identificate de G4Media.ro pentru a ilustra acest articol aparțin/au fost reacții la postări/comentări ale Albei Catrinel Popescu, conferențiar universitar la Universitatea Armatei – Națională de Apărare ”Carol I”.
G4Media.ro a relatat, în luna martie, faptul că alte postări de pe Facebook ale acesteia contraziceau poziția oficială a României ca stat membru al Alianței NATO și vehiculau teme conspiraționiste, anti-Zelenski, președintele Ucrainei. Ca reacție la acele postări, Universitatea declarase că acestea reprezentau punctul de vedere personal al Albei Popescu.
Cu puțin timp înainte de publicarea articolului, asupra soției redactorului-șef al G4Media.ro au fost făcute presiuni pentru anularea acestuia. Drept urmare, pentru analiza ambelor situații, Ministerul Apărării a trimis la Universitatea Națională de Apărare Corpul de Control.
Pentru acest articol, am solicitat Universității, din nou, un punct de vedere trimițând noile capturi în care apare numele Albei Popescu. De data aceasta, Universitatea a avut o poziție diferită, afirmând că ”se delimitează ferm de postările personale din spațiul public care aduc prejudicii de imagine Ministerului Apărării Naționale și care contravin respectării normelor de comportament şi obligaţiilor personalului militar şi civil prevăzute de legi şi regulamentele interne și care contravin intereselor României şi ale Armatei României”.
De asemenea, Universitatea a transmis că, la propunerea comandantului (rectorului), s-a aprobat constituirea unei comisii de analiză ”pentru investigarea faptelor doamnei conf. univ. dr. Alba Iulia Popescu, referitoare la încălcarea normelor de comportare care dăunează prestigiului instituției, în conformitate cu art. 314 din Legea educației naționale nr. 1/2011 și art. 144 din Carta universitară a Universității Naționale de Apărare. Activitatea acestei comisii, aprobată prin Hotărârea Senatului universitar nr. 6 din 18.03.2022, este în desfășurare.” (fragmente dintr-o anchetă publicată de G4Media.ro
Nu văd de ce aș continua cu alte fragmente din investigația acuzatoare a site-ului G4media. O lume nouă, găunoasă și feroce, neromânească și dispusă la pierderea identității noastre se luptă și ea pentru putere. Unii, mulți, o servesc prostește, alții, puțini, o conduc din umbră.
Parcurgînd și această răbufnire, se conturează două tabere. De o parte, luptă generația intelectuali ridicată din furia și nemulțumirile proletariatului digital, hotărîtă să ajungă la putere prin orice mijloace, trompeți ai noilor concepte importate din universitățile americane și transformate în arme de atac și argumente de acuzare. De partea cealaltă, ofițeri și subofițeri ai armatei, poliției sau serviciilor române care au servit țara, așa cum li s-a cerut, de la agricultură la războaie neromânești sau la misiuni de menținere a păcii, oameni care nu merg după fentă sau interpretează actualitatea după cultura și nivelul lor de înțelegere, filtrînd totul printr-un interes românesc.
Cei tineri se îndreaptă hotărît spre măsuri. Nu mai lipsește decît comanda: „Trebuie interziși toți cei care nu își limitează gîndirea la noile tendințe planetare”.
Cîțiva dintre susținătorii acestei campanii semnează adesea și pe site-ul G4media. Și pentru a proba vigilența lor, s-au adresat inclusiv instituțiilor de stat și le-au cerut socoteală.
Reproducem și un răspuns:
„Ministerul Apărării Naționale a afirmat că «se delimitează ferm de orice poziție contrară normelor și principiilor democratice, care aduc atingere drepturilor și libertăților fundamentale, care promovează discriminări de orice tip sau care încurajează discursul urii, xenofobia, antisemitismul sau comportamentele antisociale», dar s-a referit doar la militarii în activitate și personalul civil încadrat în MApN care răspund individual pentru comportamentul și postările personale în mediul online, acesta fiind considerat spațiu public.
Opiniile personale postate pe conturile individuale ale personalului din cadrul MApN, deschise în nume propriu pe rețelele sociale, nu reprezintă punctul de vedere al instituției militare. (…) Cu toate acestea, postările personale, inclusiv mesajele și comentariile, nu trebuie să aducă prejudicii de imagine MApN și se fac în condițiile respectării normelor de comportament și obligațiilor personalului militar și civil, astfel cum sunt prevăzute de legi și regulamentele interne.“
Și pentru că #reziștii de la G4media nu vor să fie priviți ca autorii unei ciomăgeli publice, s-au grăbit să obțină și o fundamentare teoretică a agresiunii lor asupra celor care gîndesc neconform. Drept pentru care au pasat toată mizeria jurnalistică lui Adrian Cioflâncă, membru al Colegiului Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și director al Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din România ”Wilhelm Filderman”.
Iată concluzia lui Cioflîncă:
”Aceasta este situația cea mai periculoasă, când ai oameni din structurile de forță ale statului care admiră intelectuali și lideri politici cu vederi extremiste din perioada interbelică și a războiului. Disonanța este evidentă: aceste personaje cu simpatii antidemocratice trebuie să aplice legea într-o ordine democratică și să participe la funcționarea și protejarea statului de drept. Noi, civilii, putem fi puși în situația de a ne da destinele pe mâinile lor, ceea ce este înfricoșător.
Profilul public al unor purtători de uniformă precum cei discutați în articolul dvs. este compus din ceea ce este mai deplorabil astăzi pe piața ideologiilor politice: admirație pentru diverse forme de extremism și dictatură, conspiraționism, mitologie naționalistă, antioccidentalism, trumpism, putinism, dacism, neolegionarism, xenofobie și antisemitism codat, dispreț față de democrație, față de știință, față de vaccin și tot așa. Cei care sunt încă în poziții în care activitatea politică este interzisă prin lege își disimulează radicalismul sub forma lirismului patriotic, citează ca niște Tarzani culturali din Eminescu, Einstein, Gyr și Vulcănescu, invocă drepturi pe care ei nu le-ar respecta la alții. (…)
Sincretismul radical face ravagii în instituțiile de forță din România. Am mai ieșit public, alături de alții, pentru a atrage atenția asupra problemelor din sistemul de învățământ și formare profesională a instituțiilor de forță. Unele dintre acestea sunt conduse și populate de nedemocrați și formează nedemocrați într-o pondere îngrijorătoare. În vremurile pe care le-ai trăit, aceasta este o mare vulnerabilitate pentru democrație și statutul de drept. În perioada interbelică, nedemocrații din instituții au subminat democrația până au dărâmat-o, iar în timpul dictaturilor și războiului au pus umărul la teroare politică și crime în masă.”
Și încă o părere. Se pare că România neromânească este mult mai aproape!
Preluat: https://www.cotidianul.ro/militarii-romani-in-genunchi/