ȚEAPĂ. Noi avem nevoie de autostrăzi, irigații și gaz în case, iar Europa ne oferă energie verde dar pe CREDIT – CRITICII.RO

ȚEAPĂ. Noi avem nevoie de autostrăzi, irigații și gaz în case, iar Europa ne oferă energie verde dar pe CREDIT – CRITICII.RO

România a propus un program de redresare și reziliență în care se solicitau bani pentru autostrăzi, irigații și rețele de alimentare cu gaz a locuințelor. Ce au făcut trepădușii plătiți din banii noștri pe la Bruxelles? Ne-au spus că ei nu oferă bani pentru așa ceva, ci ca să cumpărăm panouri solare și să digitalizăm wc-urile din curțile școlilor din România.

Sunt unii pe acolo care nu înțeleg cam care este stadiul de dezvoltare al României, sau înțeleg dar ne iau de proști cu gândul expres că este mai bine ca banii ce ne sunt oferiți să se întoarcă înapoi.

La Bruxelles mai avem și o armată de europarlamentari, care mai de care mai patrioți. Rareș Bogdan, Traian Băsescu și Dacian Cioloș sunt doar o parte din aceste mari vedete devenite de talie internațională. Europarlamentarii români în loc să reprezinte interesele țării acolo, ei au ca și politică impunerea cerințelor europene în România. Cumva se pare că partidele nu înțeleg că noi am trimis acești oameni acolo și nu invers.

Noi nu avem nevoie de energie verde și nu avem acum nevoie de miliarde de euro pentru nu știu ce digitalizare. România trebuie să fie mai fermă și să nu mai accepte pe nemestecate toate prostiile trimise de la Bruxelles. Există particularități de care este necesar să se țină cont. Asta cu atât mai mult cu cât cea mai mare parte a acestor bani sunt împrumutați, adică trebuie dați înapoi.

Adică ne împrumutăm nu ca să facem ceea ce noi avem nevoie, ne împrumutăm ca să implimentăm proiecte prin care ei își vând produse și noi rămâne datori.

Apoi, nu prea înțelegem noi cum de s-a ajuns de la 80 de miliarde de euro la doar 30 de miliarde. Ca să fie lucrurile și mai clare din această sumă peste 80% reprezintă de fapt bani care trebuie să fie dați înapoi, adică un fel de împrumut care va crește și mai mult datoria noastră externă.

 » articolul original poate fi citit pe www.CRITICII.RO