20 de moduri simple de a deveni mai sănătos cu efort minim

sanatate

Interesul pentru sănătate este din ce în ce mai mare cu trecerea timpului. Societatea modernă este mai predispusă la afecțiuni și boli grave, din cauza diferiților factori precum radiații, mâncare procesată sau modul sedentar pe care îl adoptă majoritatea persoanelor atât la locul de muncă, cât și în timpul liber din cauza device-urilor.

A dori să fii sănătos reprezintă o prioritate și o alegere pe care trebuie să o faci în această situație în care ne aflăm.

Iată 22 de modalități simple pentru a deveni sănătos cu un efort minim:

  1. Umpleți jumătate din farfurie cu legume fără amidon: spanac, legume cu frunze de culoare verde închis, morcovi, broccoli și conopidă. Acestea sunt sărace în calorii și carbohidrați, dar sunt pline de nutrienți, fibre și apă.
  2. Mănâncă dintr-o farfurie sau boluri de mici dimensiuni: conform studiilor, oamenii care mănâncă din boluri mari au mâncat cu 56% mai mult (142 calorii) decât oamenii care au mâncat din boluri mici.
  3. Schimbați carbohidrații rafinați cu carbohidrați întregi, neprelucrați: făina integrală de grâu și orez brun, ce au fibre, vitamine și minerale în compoziția lor.
  4. Adăugați fructe în ovăzul de dimineața: fructele sunt încărcate cu vitamine și minerale și reprezintă o sursă importantă de polifenoli (compuși ce ajută la combaterea inflamației și reduce riscul de boli de inimă, diabet și deces precoce).
  5. Mănâncă adesea pește gras: sunt o sursă excelentă de acizi grași Omega 3.
  6. Luați anumite suplimente: aduc un aport considerabil de substanțe nutritive organismului.
  7. Bea ceai verde: studiile au arătat că persoanele care consumă ceai verde trăiesc mai mult, au risc mai mic de boli de inimă și un risc mai mic de diabet. Ceaiul verde ajută și la arderea grăsimilor.
  8. Ia-ți cafeaua neagră: nu consuma în cantități mari smântână, lapte sau zahăr în cafea pentru a nu adăuga calorii suplimentare.
  9. Evitați sucul cu zahar: o sticlă de Coca Cola conține 39 de grame sau 10 lingurițe de zahăr.
  10. Păstrați întotdeauna gustări sănătoase la îndemână: poftele alimentare te pot face să optezi pentru alimente nesănătoase ce sunt atrăgătoare în momentul când îți dorești să ronțăi ceva sau când ți-e foame.
  11. Bea un pahar de apă la fiecare masa: apa te ajută să menții funcțiile creierului sănătoase, să ai o dispoziție pozitivă, să fii concentrat și să slăbești.
  12. Faceți o listă de produse alimentare înainte de a merge la cumpărături: astfel eviți produsele nocive și eviți să iei în greutate.
  13. Mergeți la cumpărături sătul: astfel evitați să cumpărați mai multe alimente sau să vă înfometați.
  14. Alegeți alimente reale față de alimentele procesate: chiar dacă alimentele procesate sunt tentante din punct de vedere al prețurilor, acestea îți pot face mai mult rău și, ulterior, vei cheltui mai mult pentru tratarea afecțiunilor.
  15. Stai jos când mănânci: studiile arată că persoanele ce mănâncă și sunt în mișcare, au tendința de a mânca mai mult.
  16. Mergeți la o plimbare în timpul pauzelor: indiferent că sunteți student sau angajat, pauzele din timpul programului sunt prielnice pentru plimbări scurte, pentru o sănătate mentală, cât și fizică.
  17. Mergeți pe scări în loc să luați liftul: persoanele ce urcă cel puțin opt trepte pe zi au un risc de deces cu 33% mai mic decât persoanele care sunt mai sedentare.
  18. Nu utilizați device-urile înainte cu o oră de culcare: dispozitivele emit lumină albastră, un tip de undă luminoasă obișnuită în timpul zilei. Astfel dispozitivele vă păcălesc creierul să creadă că este zi.
  19. Dormi la aceeași ora în fiecare noapte: programul regulat de somn ajută corpul să își formeze un ceas biologic benefic pentru a putea adormi mai rapid.
  20. Încercați meditația regulat: meditația este o modalitate eficientă de a atenua stresul și a îmbunătăți starea generală de sănătate. Aceasta reduce anxietatea, depresia și stresul.

Sursă text: healthline.com

Sursă foto: stephentonguefitness.com