Zece întrebări pentru oamenii liberi


1. Considerați că Parlamentul României ar trebui să stabilească prin lege un program de muncă de minimum 8 ore pe zi pentru președintele Klaus Iohannis, de luni pînă vineri sau de luni pînă sîmbătă?

2. Considerați că președintele României ar trebui obligat să restituie parțial sau integral la bugetul Administrației Prezindențiale cheltuielile efectuate cu naveta București- Sibiu în contextul în care Administrația Prezidențială a pus la dispoziția președintelui Klaus Iohannis o locuință de serviciu cu cheltuielile acoperite în întregime de bugetul public?

3. Considerați că FDGR ar trebui obligată prin lege să restituie statului român toate bunurile dobîndite în urma sentinței civile nr. 2790 din data de 28 mai 2007 a Judecătoriei Sibiu?

4. Credeți că preocupările excesive de a combate antisemitismul în România, dirijate de președintele Klaus Iohannis și de micul său grup de susținători, reprezintă o exagerare menită să compenseze față de comunitatea evreiască succesiunea FDGR asupra bunurilor confiscate de statul român de la Grupul Etnic German?

5. Considerați abuzivă și nelegală sentința judecătorească 10451/2017 pronunțată în 15 12 2017 rămasă definitivă prin Hotărîrea 3243/2018 pronunțată la Tribunalul București în 4 10 2018 prin care prof. univ. dr. Ioan Scurtu i s-a interzis să mai scrie despre succesiunea FDGR față de Grupul Etnic German?

6. Este compatibilă cu statul de drept o hotărîre judecătorească pronunțată în cazul prof. univ. dr. Ion Scurtu prin care se îngrădesc libertăți de cercetare a istoriei și de exprimare a opiniei?

Admite în parte cererea formulată de reclamantul FORUMUL DEMOCRAT AL GERMANILOR DIN ROMÂNIA, cu sediul în judeţul Sibiu, (…) în contradictoriu cu pârâtul SCURTU IOAN, cu domiciliul în Bucureşti, sect. 6, (…). Constată încălcarea de către pârât a drepturilor nepatrimoniale ale reclamantului la imagine şi prestigiu, prin formularea, acreditarea şi răspândirea în mass-media a unor afirmaţii şi acuzaţii denigratoare / defăimătoare prin publicarea articolului ,,Schimbarea la faţă a Grupului Etnic German din România” în ziarul Cotidianul din 15.02.2017 şi pe blogul personal al pârâtului http://ioanscurtu.ro/schimbarea-la-fata-a-grupului-etnic-german-din-Romania/. Obligă pârâtul la încetarea încălcărilor drepturilor nepatrimoniale anterior arătate ale reclamantului. Obligă pârâtul să îndepărteze din mediul virtual, respectiv de pe blogul său, articolul ,,Schimbarea la faţă a Grupului Etnic German din România” şi interzice pe viitor pârâtului să facă afirmaţii care aduc atingere drepturilor nepatrimoniale anterior arătate ale reclamantului. Obligă pârâtul să publice în ziarul Cotidianul, pe cheltuiala pârâtului, într-un singur număr, dispozitivul acestei hotărâri. Obligă pârâtul să plătească reclamantului suma de 6000 lei cu titlu de daune morale. Cu drept de a formula cererea de apel, care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.12.2017” (10451/2017 pronunțată în 15 12.2017,definitivă prin Hotărîrea 3243/2018, pronunţată la Tribunalul Bucureşti la data de 04.10.2018)

7. Considerați legală și morală decizia președintelui României de a accepta staționarea trupelor străine suplimentare pe teritoriul României fără un acord al Parlamentului României?

8. Credeți că repetatele convocări ale membrilor guvernului la Palatul Cotroceni reprezintă pași pentru o preluare neconstituțională a puterii în țara noastră? 

9.Considerați PNL un partid prezidențial?

10. Credeți că pozițiile PSD în chestiuni vitale pentru România sunt rezultatul unei înțelegeri a liderilor acestui partid cu președintele Klaus Iohannis?  

Preluat: https://www.cotidianul.ro/zece-intrebari-pentru-oamenii-liberi/

Lasă un răspuns