Vladimir Putin: Rușii și ucrainenii sunt un singur popor

Ucrainenii și rușii sunt un singur popor. Declarația a fost făcută de președintele rus Vladimir Putin, la cea de-a 18-a conferință anuală cu publicul, acolo unde a vorbit despre tensiunile dintre cele două state. 

Nu cred că poporul ucrainean este neprietenos. Cred că, în general, ucrainenii și rușii sunt un singur popor„, a declarat liderul de la Kremlin, citat de dcnews.ro.

În context, Putin a precizat că „actuala conducere a Ucrainei este în mod clar neprietenoasă cu Rusia”.

Unii oameni sunt trimiși în închisoare, unii sunt puși sub arest la domiciliu, iar alții sunt uciși în stradă„, a mai adăugat președintele rus, într-o posibilă referire la deputatul ucrainean Viktor Medvedchuk, apropiatul de regimul de la Kremlin, care este în prezent arestat la domiciliu în Ucraina pe baza acuzațiilor de trădare.

De asemenea, referindu-se la relația dintre Rusia și Ucraina, Putin a spus că nu ar dori să excludă o întâlnire cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, „dar trebuie să ne dăm seama dacă avem ceva de discutat„.

Mai mult, potrivit lui Putin, euromaidanul din 2014 care l-a forțat pe fostul președinte ucrainean Viktor Ianukovici să părăsească funcția a fost rezultatul unei „lovituri de stat” orchestrată de Statele Unite și susținută de aliații europeni ai Washingtonului. Într-un articol publicat în ziarul german Die Zeit, scris pentru a marca 80 de ani de la invazia Germaniei în Uniunea Sovietică în timpul celui de-al doilea război mondial, Putin a spus că alungarea lui Ianukovici a fost o „lovitură de stat armată anticonstituțională”.

De mult timp, Moscova a acuzat SUA că încurajează agitațiile în Ucraina, unde tensiunile cu Rusia au crescut de la înlăturarea lui Ianukovici, un lider pro-Kremlin. După evenimentele din februarie 2014, Rusia a anexat regiunea Crimeea de la Marea Neagră și și-a sprijinit luptătorii separatiști în timp ce un conflict armat a izbucnit în estul Ucrainei.

De ce au organizat Statele Unite ale Americii o lovitură de stat și de ce țările europene i-au sprijinit tacit, provocând o divizare în Ucraina alipirea Crimeei la Rusia?. Acum întregul sistem de securitate european s-a degradat grav. Tensiunile cresc, iar riscurile unei noi curse de înarmare devin reale”, a menționat Putin.

Preluat: https://infoprut.ro/78355-vladimir-putin-rusii-si-ucrainenii-sunt-un-singur-popor.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: