Statele europene se plâng de ineficienţa echipamentelor chinezești menite să combată COVID-19 ~ InfoPrut

Mai multe guverne europene au respins echipamentele oferite şi fabricate de China, destinate să combată pandemia de coronavirus. Mii de kituri şi măşti medicale sunt sub standardele necesare sau defecte, spun autorităţile din Spania, Turcia şi Olanda.

Sâmbătă, ministerul olandez al sănătăţii a anunţat că a cerut întoarcerea a 600 000 de măşti medicinale. Echipamentul a sosit de la un producător chinez la 21 martie şi a fost deja distribuit echipelor medicale. Acestea însă nu se potrivesc, spun oficialii olandezi, iar filtrele măştilor nu sunt aşa cum trebuie să fie prevăzute, deşi măştile au un certificat de calitate, scrie BBC.

De asemenea, Guvernul Spaniei a anunţat că a întâmpinat probleme similare cu kiturile de testare comandate de la o companie chineză. Spania a cumpărat sute de mii de teste pentru combaterea virusului, dar a descoperit în zilele următoare că aproape 60 000 de teste nu au putut stabili cu exactitate dacă un pacient este sau nu infectat.

Ambasada Chinei în Spania a replicat că compania din spatele kiturilor, Shenzhen Bioeasy Biotechnology, nu deţinea o licenţă oficială din partea autorităţilor medicale chineze pentru a-şi vinde produsele.

Turcia a anunţat, de asemenea, că unele kituri de testare comandate de la companii chineze nu erau suficient de exacte, deşi a spus că aproximativ 350 000 din teste au funcţionat bine.

De menţionat că ieri, Spania a raportat 913 decese noi înregistrate în ultimele 24 de ore – astfel, numărul total de decese ajungând astăzi la 8 189. Acum Spania înregistrează  94 417 de infecţii, fiind în top 3, – depăşind numărul de cazuri raportate în China.

Italia însă rămâne cea mai grav afectată la nivel mondial. Peste 11 500 de oameni au murit din cauza virusului şi a înregistrat aproape 102 000 de infecţii. Doar SUA are mai multe cazuri confirmate, 164 359, deşi numărul morţilor este mult mai mic, 3 173.

Amintim că şi Republica Moldova a primit un lot de 1 000 de teste din partea Guvernului Republicii Populare Chineze, în scopul combaterii pandemiei cu noul coronavirus COVID-19. De asemenea, acum câteva zile, preşedintele Igor Dodon a anunţat că testele din China „sunt cele mai rapide şi corecte”, astfel s-a luat decizia de a achiziționa 100 000 de pentru necesităţile Republicii Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/60329-statele-europene-se-plang-de-ineficienta-echipamentelor-chinezesti-menite-sa-combata-covid-19.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: