SRI controlează și istoria și timbrele – de Cornel Nistorescu


După ce am redactat editorialul intitulat ”Lui Klaus Iohannis îi ”pute” centenarul Tratatului de la Trianon”, am dat și peste o știre privind stoparea și topirea unei ediții filatelice dedicate evenimentului de la 4 iunie 1920. Știrea, publicată de revista Evenimentul istoric, mă obligă să revin. Ea conține informația că ”Emisiunea de mărci poștale „Centenarul Tratatului de la Trianon”, programată pentru data de 4 iunie 2020, nu va fi introdusă în circulație. Romfilatelia își rezervă dreptul de a redimensiona programul emisiunilor de mărci poștale, comunicând în timp util orice modificare.

Înainte de a vă descifra culisele acestei decizii șocante, antiromânești, vă reproducem descrierea coliței filatelice neintroduse în circulație. Adică distrusă! Pentru colecționari, mai ales, să știe ce au pierdut sau ce ar trebui să caute și în depozitele sau lăzile de gunoi ale Romfilatelia:


Pe timbrul coliței dantelate, cu valoarea nominală de 29 de lei, sunt ilustrați Regele Ferdinand I și Regina Maria, ambii privind spre stema de stat a României Mari. Seria personalităților de pe coliță este continuată cu Ion I.C. Brătianu, șeful delegației României la Conferința de Pace de la Paris, alături de dr. Ion Cantacuzino și Nicolae Titulescu, ambii semnatari ai Tratatului din partea României. Colița mai conține reproducerea paginii întâi a publicației pariziene Le Petit Journal, suplimentul ilustrat, din data de 28 martie 1929, care a publicat harta României cu granițele stabilite de Conferința de Pace, alături de un desen de epocă al Palatului Marele Trianon” (Romfilatelia)

Cum poate fi explicată o asemenea decizie devastatoare, cu un vizibil conținut antiromânesc? Sigur că nu este vorba despre o încălcare a legii și nici despre o decizie greșită (din prostie). Și nici de o pierdere a uzului rațiunii celor care conduc instituția. Analizînd datele situației, este vorba de un ordin dat de la nivel înalt, nu de o inițiativă stupidă a unui director de la Romfilatelia. Decizia nu putea fi luată doar de Cristina Popescu.

Cu șase ani în urmă, Cotidianul a publicat un articol despre Cristina Popescu și Romfilatelia. Pe cei interesați i-ar putea ajuta să înțeleagă, așa că reproducem o parte din respectivul articol:

În numele unui acut interes public, un grup pestriț de intelectuali români sunt reuniți într-o carte (de care ne vom ocupa mai tîrziu) prefațată de gânditorul George Maior, nimeni altul decît directorul SRI și cel pentru care serviicii și puteri străine trag sforile pentru a-l aduce în fruntea Guvernului României.


Pe cine susține, prefațează și introduce George Maior în volumul Teme Fundamentale pentru România? Pe cine nu gîndiuți și nu visați! Fie directorul SRI nu știe ce face, fie nu citește cărțile prefațate. Să vă dăm un exemplu. În ”Teme Fundamentale pentru România” (Editura Rao, 2014) publică un studiu și Cristina Popescu, nimeni altcineva decît directorul general al Romfilatelia S.A. Ea semnează, în paginile 695-700 să-i zicem (cu îngăduință!), studiul “Religie şi laicitate: Adversitate sau Conciliere”…..

Înainte de 1990, Cristina Popescu a funcţionat ca referent debutant la Întreprinderea de Comerţ Exterior “Dunărea”, o anexă specială a Serviciului de Spionaj al Securităţii, în directa subordine a ministrului de Interne Tudor Postelnicu.


Cu toate calităţile necesare, debutanta lucra pe post de “rândunea”, specializare în arsenalul spionajului introdusă de generalul Pacepa, după modelul K.G.B. În cazul dat al I.C.E. “Dunărea”, “rândunelele” răspundeau de partenerii de afaceri ai societății Dunărea.


Dupa 1990, Cristina Popescu a “lucrat” şi pe la cabinetul generalului Traian Ciceo, fiind încadrată în S.R.I., cu grad de ofiţer, de către Virgil Magureanu, cunoscut și el ca ”fost” ajuns la Academia de Ştiinţe Social-Politice “Ştefan Gheorghiu”, de pe lângă C.C. al P.C.R. și “disident” “pro glasnost” şi “pro perestroika”.


Într-o misiune (consumată la Hotelul “Intercontinental”), Cristina Popescu a clacat. Se spune că și-ar fi deconspirat statutul către o țintă, care fiind oarecum din branşă, ar fi raportat că agenta s-a deconspirat. A ieșit mare tăraboi, fiindu-i cerută demiterea. Norocul ei a venit iar de la generalul Ciceo si de la “Don’ Profesor” (numai “Virgil” pentru colaboratorii apropiaţi). Ei au considerat-o utilă şi pe mai departe, transferând-o în nucleul de ofiţeri și colaboratori din Centrul de Afaceri Pullman, unde a fost legendată ca director pentru relaţii publice şi publicitate. De pe această platforma, “rândunica” a zburat mai departe, primind însărcinări externe, cu acoperire conferită în numele Ministerului de Externe la Misiunea Permanentă O.N.U. a României de la Geneva.


În anul 2004, Cristina Popescu a fost numită “Șefa timbrelor” odată cu constiturea S.C.Romfilatelia S.A. Strâns legată de lumea structurilor secrete, în luna noiembrie a anului 2013, cu prilejul celei de a opta aniversări a Comunităţii Naţionale de Informaţii, ea s-a îngrijit de emiterea unei coli filatelice cu dedicaţie pentru “Oficiul pentru Informatii Integrate”[ staff-ul analitic al C.N.I.], condus de fostul consilier de stat Daniel Moldoveanu, notoriu protector al reţelelor de afaceri din zona gri-neagră a Portului Constanţa”.

Pentru colecționari, analiști și cititori pasionați de culisele actualității, trebuie să mai precizăm că la fiecare eveniment politic, la fiecare vizită de stat sau la marcarea unor evenimente cu cîntec și dichis, Romfilatelia scoate cîte o ediție de timbre și organizează cîte un eveniment. Numai un naiv poate crede că instituția și directoarea ei sunt străine de comenzile de sus. De la Cotroceni sau de la SRI?


Sigur, trebuie să existe o legătură între contestarea de către președintele Klaus Iohannis a Legii privind Aniversarea Tratatului de la Trianon și retragerea emisiunii de mărci poștale intitulată ”Centenarul Tratatului de la Trianon”.

Începem să ne lămurim! Argumentele bîlbîite ale contestației trimise de președintele Iohannis la CCR (redactată cu siguranță de biata sa echipă) nu izbutesc să acopere sărăcia într-ale gîndirii. Nu de logică și argumente duce lipsă Legea adoptată în Parlament și contestată de președintele Iohannis. Altele sunt rațiunile pentru care și Ministerul Afacerilor Externe a ignorat marcarea evenimentului în străinătate și Romfilatelia a distrus ediția aniverară. Iar președintele, fără să știe ce face, a contestat la CCR!? Cineva a dat un ordin categoric. A venit din străinătate? Este rezultatul gîndirii generalilor din SRI? Sau președintele României a primit alte recomandări și indicații (copleșitoare pentru umerii săi încovoiați sau pentru gîndirea sa neromânească) și a transmis mai departe sarcina pe filiera serviciilor noastre secrete?

Anularea Aniversării Centenarului Tratatului de la Trianon a fost ordin pe unitate. Punct! Peste ani, cînd se vor deschide arhivele secrete, urmașii noștri vor afla de unde și în ce context s-a dat această comandă urîtă și, cu siguranță, antiromânească.

Preluat: https://www.cotidianul.ro/sri-controleaza-si-istoria-si-timbrele/

Lasă un răspuns