Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, astăzi, modificarea scenariului de funcţionare al unităţilor de învăţămân în anul şcolar 2021-2022. Astfel, şcolile vor rămâne deschise în noul an până la pragul de 6 la mie.
Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat astăzi, după şedinţa de lucru de la Guvern pe tema măsurilor în perspectiva începerii anului şcolar în contextul pandemiei, că şcolile vor fi ţinute deschise pâna la rata de infectare de 6 la mie, iar în cazul în care se va trece peste acest prag, persoanele nevaccinate nu vor fi dezavantajate, dar vor exista beneficii pentru cei vaccinaţi.
Sorin Cîmpeanu a subliniat că peste nivelul de 6 la mie lucrurile se vor întâmpla în funcţie de vârstă şi de specificul activităţii.
„Școlile trebuie să se deschidă primele și să se închidă ultimele. Astfel, până la pragul de 6 la mie, toate şcolile vor fi deschise.
După 6 la mie, apar o serie de condiţii care nu vor dezavantaja persoanele vaccinate.
Peste 6 la mie, luăm în calcul varianta ca preşcolarii să meargă fizic, clasele 1-6 să treacă în online (pentru că nu pot fi vaccinați), iar clasele 7-12 vom vedea dacă modificăm regula valabilă acum şi dăm beneficii elevilor vaccinaţi să li se permită să vină fizic”, a explicat Sorin Cîmpeanu.
Acesta a mai spus că dacă un elev se infecteaz, toată clasa trece în online. Dacă toți colegii lui vor accepta să fie testați atunci școala ar putea să continue cu prezență fizică pentru cei vaccinați. Cei nevaccinați, trec în online (nu este o decizie încă, este o variantă de lucru).
La acest moment s-a agreat ca orele de educație fizică să se poată desfășura în spații închise fără mască până la 2 la mie. Peste această rată să se poată efectua afară, în spații deschise. Dacă nu se pot efectua afară, din contiții meteo, aceste activități sportive să fie înlocuite.
Vezi și Anul școlar 2021-2022 – Masca obligatorie în școală, nu și în exterior