Scriitorul american Rod Dreher, la București: Nu mai trăim vremuri normale. Lumea vestică, cel puțin, nu mai este creștină cu adevărat

Lumea vestică nu mai este creștină cu adevărat, iar oamenii se prefac că situația nu este atât de gravă pe cât e ea de fapt, însă lucrurile nu se vor rezolva de la sine, avertizează scriitorul american Rod Dreher.

Prezent în România pentru a doua oară, scriitorul Rod Dreher a susținut, joi, la Facultatea de Teologie Ortodoxă, conferința „Cum să fii creștin într-o lume anticreștină”. Gazda evenimentului a fost părintele Gheorghe Holbea, traducător fiind publicistul Cătălin Sturza.

Rod Dreher a discutat, într-o declarație pentru „Universul Credinței”, despre încercările cu care se confruntă creștinii în prezent și despre cum ar putea să fie depășite.

„Nu mai trăim vremuri normale. Lumea este încă o lume creștină iar, într-o mare măsură, oamenii se declară creștini și unii merg încă la biserica. Dar lumea vestică, cel puțin, nu mai este creștină cu adevărat, fiindcă creștinismul nu ne mai spune nimic despre ceea ce suntem.

Eu aș vrea că oamenii să înțeleagă că trăim astăzi la fel ca în timpurile care au urmat căderii Romei, chiar înainte de prăbușirea Imperiului Roman de Apus. În acele vremuri ale istoriei noastre, Sfântul Benedict de Nursia, care venea din munții Italiei centrale,

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: