Rugăciunea a încălzit inimile și a luminat mințile femeilor creștine/ Patriarhul Daniel, mesaj în Duminica femeilor creștine

În societatea românească de astăzi, femeile credincioase se străduiesc să-și împlinească vocația sau misiunea lor „ca pentru Domnul”, fiind în familie, în Biserică și în societate adevărate lumini, aprinse din lumina lui Hristos Cel înviat, a transmis Patriarhul Daniel cu prilejul Duminicii Mironosițelor.

În urmă cu doi ani, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat a treia Duminică după Paști ca fiind Duminica Femeilor creștine (Hot. Nr. 4014/22 iulie 2020).

Redăm integral mesajul Patriarhului Daniel:

Hristos a înviat!

Biserica Ortodoxă a consacrat o duminică specială Sfintelor Femei Mironosițe, Duminica a treia după Sfintele Paști, prin aceasta recunoscând și prețuind rolul lor de mărturisitoare și vestitoare ale Învierii lui Hristos. În contrast cu teama manifestată de Ucenicii Lui, care s-au încuiat în casa unde a avut loc Cina cea de Taină, Femeile Mironosițe au manifestat curaj și fidelitate și au mers la mormântul Domnului Iisus Hristos, învrednicindu-se să-L vadă cele dintâi înviat din morți. Viețuind lângă Maica Domnului, Femeile Mironosițe au învățat de la ea, în vremea propovăduirii Evangheliei de către Hristos Domnul, să împlinească „tot ceea ce spune (El)” (Ioan 2, 5).

Prin virtuțile lor alese, Sfintele Femei Mironosițe au devenit modele de urmat pentru toate femeile credincioase care,

 » Citește tot articolul pe Rostonline.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: