România primește încă 400 de milioane de euro pentru combaterea COVID-19 ~ InfoPrut

Guvernul României a accesat linia de asistenţă financiară pre-aprobată în valoare de 400 milioane de euro acordată de Banca Mondială pentru a contribui la prevenirea răspândirii pandemiei de COVID – 19. Această finanţare sprijină o serie de intervenţii menite să ducă la consolidarea serviciilor de intervenţie şi a celor medicale, la minimizarea pierderilor pentru sectoarele public şi privat, precum şi la protejarea vieţii cetăţenilor şi a calităţii traiului în general, au anunțat oficialii Băncii Mondiale.

„Banca Mondială este pregătită să vină în sprijinul României în lupta sa împotriva pandemiei de COVID-19 şi a efectelor acesteia asupra oamenilor, prin acordarea unui ajutor financiar rapid, precum şi printr-o implicare pe termen lung”, a declarat Tatiana Proskuryakova, directorul de Ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria.

Aceasta a mai adăugat că, în funcţie de evoluţia situaţiei, se va continua ajutorul dat României pentru a putea depăşi această criză.

România a beneficiat de această asistenţă financiară pre-aprobată, pe care Guvernul României a negociat-o cu Banca Mondială în luna iunie 2018.

Grupul Băncii Mondiale pune la dispoziţie un pachet de finanţare cu aprobare rapidă în valoare de 14 miliarde USD pentru a consolida răspunsul la efectele pandemiei de COVID-19 în statele aflate în curs de dezvoltare şi pentru a reduce perioada de recuperare a acestora. Reacţia rapidă include finanţare, consiliere în materie de politici publice şi asistenţă tehnică pentru a ajuta statele să facă faţă impactului generat de această pandemie în domeniul medical şi economic.

IFC oferă o finanţare de 8 miliarde de dolari pentru a ajuta societăţile private afectate de pandemie şi pentru a contribui la păstrarea locurilor de muncă. IBRD şi IDA pun la dispoziţie o primă tranşă de 6 miliarde de dolari pentru a susţine intervenţia în domeniul asistenţei medicale.

Preluat: https://infoprut.ro/60570-romania-primeste-inca-400-de-milioane-de-euro-pentru-combaterea-covid-19.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: